Dag van de Arbeid 2021 in het teken van: bestaanszekerheid, minimumloon, laaggeletterdheid en corona

Dag van de Arbeid 2021 in het teken van: bestaanszekerheid, minimumloon, laaggeletterdheid en corona

Zwolle – Zaterdag 1 mei aanstaande viert Zwolle de Dag van de Arbeid. De Dag van de Arbeid in het teken van actuele thema’s: bestaanszekerheid, minimumloon, laaggeletterdheid en corona. Dit jaar in kleine kring vanwege de preventieve maatregelen rondom COVID 19 virus.

Fractievoorzitter Patty Wolthof en bestuurslid Jonge Socialisten Overijssel Manasse Hop spreken in kleine kring op 1 mei viering in Zwolle.

Op deze dag zullen er bloemen worden gelegd bij het graf van Helmig Jan van der Vegt, één van de oprichters van de SDAP, de voorloper van de PvdA. Ook wordt het graf van Gerardus Horreüs de Haas, de ‘rode’ dominee die zich tijdens de oorlogsjaren fel verzette tegen de Jodenvervolging bezocht.

Fractievoorzitter Patty Wolthof zal stilstaan bij de actuele thema’s laaggeletterdheid en de gevolgen ervan richting gezondheid, kansen op de arbeidsmarkt en bestaanszekerheid. “De groeiende tweedeling in Nederland, met veel te lage minimumlonen en te veel flexbanen. Een thema die ook veel jongeren raakt. Manasse Hop zal namens Jonge Socialisten Overijssel het woord voeren.”

Belangstellenden en leden van de Partij van de Arbeid kunnen in de loop van de middag de plechtigheid bekijken via de website van PvdA Zwolle.

Artikel delen: