Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle trapt op de eerste dag van mei om 20.00 uur af tegen Vitesse. In het Gelredome treft de ploeg van trainer/coach Bert Konterman de nummer vier van de competitie. Zwolle reist met veel vertrouwen af richting Arnhem, nadat de voorbije twee wedstrijden winnend werden afgesloten.

Na een ruim 200 dagen was er weer eens publiek te vinden in de Nederlandse stadions. Alle supporters van de thuisspelende clubs uit de vorige speelronde konden hun club vanaf de tribune toejuichen, iets wat deze speelronde niet het geval zal zijn. PEC Zwolle speelde een uitwedstrijd en dus waren de Blauwvingers helaas niet meegereisd richting Friesland. Ondanks de afwezigheid van de supporters wist PEC Zwolle een goed resultaat te behalen tegen sc Heerenveen.

In de eerste helft zorgde Pelle Clement met een droge schuiver voor de openingstreffer. De middenvelder was in de tweede helft goed voor de assist op de 0-2 die werd binnengekopt door aanvoerder Bram van Polen. Voor het eerst dit seizoen werd er twee keer achter elkaar gewonnen. Daarnaast wisten de Blauwvingers ook nog eens de nul te houden. Voor Van Polen, die een dag eerder zijn contract verlengde, was het al zijn 4e treffer dit seizoen. Nooit eerder scoorde de captain zoveel doelpunten in de één seizoen in de Eredivisie.

Vitesse behaalde de afgelopen weken teleurstellende resultaten. Drie weken geleden werd er gelijkgespeeld tegen hekkensluiter ADO Den Haag. Een week later speelden de Gelderlanders de bekerfinale tegen Ajax. Deze werd met 2-1 verloren waardoor een prijs en een ticket voor de play-offs van de Conference League werd misgelopen. Afgelopen weekend speelde de ploeg van Thomas Letsch met 0-0 gelijk tegen Feyenoord. Door dit gelijkspel bleef het gat met de Rotterdammers op twee punten. De achterstand met AZ werd slechts teruggebracht tot vier punten.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al eens in het MAC3PARK stadion. In de thuiswedstrijd werd er met 2-1 gewonnen van de Arnhemmers. In de eerste helft kwamen de Blauwvingers op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Oussama Darfalou. Na ruim een uur spelen zorgde Jesper Drost voor de gelijkmaker. Tien minuten later tekende Mike van Duinen voor de winnende treffer, toen Vitesse met een man minder speelde. De laatste keer dat er werd afgetrapt in het Gelredome was begin vorig seizoen. Destijds werd er met 3-0 verloren.

Een speler uit de huidige selectie van PEC Zwolle die nog onder contract staat bij Vitesse is Thomas Buitink. De 20-jarige aanvaller speelde tot nu toe 63 wedstrijden voor de Arnhemmers waarin hij elf keer scoorde en drie keer aangever was. In de winterstop volgde zijn uitleenbeurt naar Zwolle. In de ploeg van Vitesse is Thomas Bruns verhuurd geweest aan PEC Zwolle. Vorig seizoen speelde de middenvelder een half jaar in het MAC3PARK stadion, om vervolgens tot corona uitbrak bij VVV-Venlo gestald te worden. In totaal speelde Bruns acht wedstrijden voor PEC Zwolle waarin hij twee keer wist te scoren en eenmaal een assist leverde.

PEC Zwolle mist zaterdagavond wel de nodige spelers in Arnhem. Konterman kan op maar liefst tien spelers geen beroep doen vanwege enkele coronabesmettingen en blessures.

Aan Joey Kooij de schone taak om Vitesse – PEC Zwolle in goede banen te leiden. De leidsman wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Patrick Inia en Gerrit Fikkert. Official is Robin Gansner. De VAR is Marc Nagtegaal, die geassisteerd wordt door Hessel Steegstra. De wedstrijd is te zien op ESPN, kanaal 3.

Artikel delen: