Hofvlietbrug voorzien van twee gedichten - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Hofvlietbrug voorzien van twee gedichten

Zwolle – Sta je dit vaarseizoen voor de open Hofvlietburg te wachten, dan hoef je je niet te vervelen. Vanaf deze week hangen aan de onderkant van het brugdek twee grote doeken waarop gedichten van de voormalige en huidige stadsdichters te lezen zijn.

De Hofvlietbrug bestaat uit twee beweegbare brugdelen en gaat in het vaarseizoen gemiddeld zeven keer per dag open. Op het linker brugdeel hangt het gedicht van Jeroen Kraakman (stadsdichter in 2019-2020) op het rechterdeel hangt het gedicht van de huidige stadsdichter Sarah Lucassen (stadsdichter voor de jaren 2021-2022). Amarins Yntema verzorgde de illustraties. De doeken zijn elk 8 x 12 meter.

De gedichten worden aan het einde van het vaarseizoen weer verwijderd zodanig dat in het voorjaar een nieuw doek met een nieuw gedicht kan worden geplaatst. Het verwijderde, oude doek wordt gerecycled tot bijvoorbeeld boodschappentassen.

”Poëzie terwijl u wacht”
Dit is een uitwerking van de door de gemeenteraad aangenomen motie ‘Poëzie terwijl u wacht”, waarin aan het college gevraagd werd te onderzoeken of het in Zwolle mogelijk is om het wachten voor de open brug te veraangenamen met een gedicht. De Hofvlietbrug leek hiervoor het meest geschikt omdat deze vaak opengaat en aan de technische vereisten voldoet om een doek te bevestigen.

Artikel delen: