Gewapende overval op tankstation in Zwolle

Zwolle – Op woensdagavond 19 november om ongeveer 20:15 uur vond er een gewapende overval plaats bij het tankstation van Brand Oil aan de Loggerweg te Zwolle. Daarbij waren twee daders betrokken, welke geheel in het zwart waren gekleed. Beiden droegen bivakmutsen. Onder bedreiging van een mes werd er een onbekend geldbedrag weggenomen uit de kassa.

Vervolgens verlieten de beide daders de shop en beiden liepen vermoedelijk in de richting van de Klipperweg, waarna ieder spoor ontbreekt. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij roept mensen die rondom dit tijdstip mogelijk in de buurt van het tankstation waren en iets bijzonders hebben gezien op om contact op te nemen. Heeft u wat gezien of beschikt u over andere informatie die kan leiden tot de verdachten in deze zaak, neemt u dan contact op met de politie op telefoonnnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem een melding doorgeven op telefoonnummer 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Sterkte voor het slachtoffer (niet de persoon die het geld kwijt is, maar de persoon die bedreigd is

  Hoe weet je dat allemaal Plantje?
  Was jij er bij dan?


  ⚠️ Meld

 2. Yoyo, je hoeft er geen genie voor te zijn, om te begrijpen dat het geld in de kassa waarschijnlijk niet het geld is van degene die er achter staat.


  ⚠️ Meld

 3. Fuk…betrapt! 😉

  Nee, serieus… Ik ga er van uit, dat er bij een tankstation (net zoals zovelen) maar één persoon achter de balie staat. En dat de persoon van wie het geld is rond die tijd rustig thuis voor de tv zat!

  Ik vind overigens dat we hier om ook gewoon het betalen met plastic geld bijna moeten verplichten! Gewoon altijd en overal pinnen! Weg met dat contant geld!


  ⚠️ Meld

 4. Ik heb vanavond in Westenholte gehoord dat er een vrouw achter de kassa stond, de eigenaar was er niet.
  @Wilbert, het gaat de verkeerde kant op met Westenholte, ik zag er vanavond politie die een bestuurder van een auto stevig vast pakten…
  Misschien toch maar beter in Zuid komen wonen 😀


  ⚠️ Meld

 5. Wow, plantje, daar ben ik het niet mee eens. Lees de complotten over de Bilderberg groep maar eens. Zou je denken complotten,, maar steeds meer voorspellingen komen uit. Een eng gebeuren vind ik het…. 🙁


  ⚠️ Meld


 6. geschreven door joop, op 21 november 2008 om 09:36

  jammer dat westenholte een broeinest is geworden van hangjongeren en criminelen. al mijn sympathie voor dit leuke dorp is al jaren weg.

  Je houdt zo geen sympathie meer over of wel? Arme Joop 😀


  ⚠️ Meld

 7. geschreven door ghehe, op 20 november 2008 om 23:59

  Wow, plantje, daar ben ik het niet mee eens. Lees de complotten over de Bilderberg groep maar eens. Zou je denken complotten,, maar steeds meer voorspellingen komen uit. Een eng gebeuren vind ik het….

  Ik heb even gegoogeld naar complotten en Bilderberg groep. Ik zie eigenlijk het probleem niet helemaal. Als we nagenoeg alles met pin of chip betalen heeft zo’n tankstation nagenoeg geen contant geld in de la liggen. Dan kun je volgens mij dit soort overvallen de wereld uit helpen.


  ⚠️ Meld

 8. Speciaal voor Joop >> Jongerensoos tegen overlast in Berkum
  ZWOLLE – Berkum gaat op zoek naar een ontmoetingsplek voor jongeren in die wijk.
  Het is de bedoeling dat er een jeugdsoos komt.

  Een jongerenwerker van Travers gaat de komende maanden samen met de jeugdige Berkummers en de wijkvereniging de wensen en mogelijkheden in kaart brengen.

  Het initiatief is een gevolg van de overlast die al langere tijd door Berkummers ervaren wordt. Sinds vorig jaar zomer komen er geregeld klachten over de (ernstige) hinder die rondhangende jongeren zouden vooroorzaken. De kwestie stond zelfs al eens centraal tijdens een wijkplatform, vorig jaar november. Volgens de politie gaat het om zo’n dertig ‘hangjongens’ van zo’n zestien tot 22 jaar oud, voornamelijk uit Berkum zelf.

  Zij zouden zich schuldig maken aan verbaal en fysiek geweld en vernielingen plegen. Dat zorgt bij passanten en omwonenden voor onveiligheidsgevoelens, en bovendien geeft de groep een slecht voorbeeld voor kinderen die nog jonger zijn.

  De jongeren zelf erkennen dat andere Berkummers wellicht overlast ervaren maar ontkennen dat zij vandalen zijn en vuilbekken.

  Na gesprekken tussen wijkvereniging, politie, een Traversjongerenwerker, de jongeren en hun ouders is nu geconcludeerd dat gekeken moet worden naar de mogelijkheden van een eigen ontmoetingsplek voor de jeugd. Daar wordt dan eerst weer onderzoek naar gedaan. De gemeente verwacht dat er in ieder geval dit jaar nog een beslissing over kan worden genomen.

  Tot nu toe had Berkum geen welzijnswerk.


  ⚠️ Meld

 9. Speciaal voor Joop >> Jongerensoos tegen overlast in Berkum

  Zitten die jongeren uit Berkum dan achter die gewapende overval op een tankstation in Westenholte?


  ⚠️ Meld

 10. zelf woon ik achterin berkum in een van die vrijstaande kasten. nooit ergens last van. geen lawaai, verbaal geweld of wat dan ook. zelfs mijn zoon van 18 weet hier niets van ondanks dat hij genoeg vrienden heeft hier in de buurt.


  ⚠️ Meld

 11. Misschien kan een admin deze discussie even (inclusief reacties) naar het algemene log verplaatsen. Ik vind het op zich wel interessant, maar hier misschien niet helemaal op zijn plek. En dan krijg je zometeen weer een “On topic aub!” van de admin en is de discussie weer doodgeslagen 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.