Kunst en Kerst in de Koperen Hoogte

Zwolle – Tijdens de feestelijke dagen rond Kerst en Nieuwjaar wordt er weer een grote kunstexpositie gehouden in het Souterrain van de Koperen Hoogte. Veertig kunstenaars laten een grote verscheidenheid aan beeldende kunst zien.

De deelnemers komen niet alleen uit de regio, maar ook uit andere delen van Nederland en uit België. Zij tonen o.a. tekeningen, glaskunst, grafische kunst en schilderkunst, afgewisseld met bronzen, houten sculpturen, sieraden, ruimtelijk werk en keramiek. De kunstwerken komen in de sfeervolle expositieruimte prachtig tot hun recht en is een bezoek meer dan waard. U kunt genieten van de muzikale omlijsting m.m.v. duo Ben Gerritsen. Tevens valt de laatste zondag (11 jan. 2009) van deze unieke tentoonstelling samen met een jazzconcert met optreden van Hans Dulfer.

De expositie periode is van 7 dec. 2008 – 12 jan. 2009 en is dagelijks geopend van 12.00- 19.00 uur; toegang is gratis.

Informatie: www.dekoperenhoogte.nl, tel 0529 428428.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Kunst & Kerst ondanks populariteit in gevaar (uit de Stentor)
  door Adri van Drielen. maandag 08 december 2008

  Uit De Stentor Zwolse Courant 8 december 2008

  ZWOLLE – Erg druk en bijzonder geanimeerd, maar toch werd de opening van de expositie Kunst & Kerst in de Koperen Hoogte gistermiddag een beetje overschaduwd door de boodschap van organisator Marion Baars dat de vierde editie waarschijnlijk ook de laatste is.

  Zie ook:
  ‘Deze opzet spreekt aan’
  Hennie van der Most en zijn medewerkers werken aan andere, meer commerciële plannen voor het souterrain van het watertorencomplex, dat tot en met 12 januari onderdak biedt aan het werk van veertig kunstenaars.

  In zijn openingswoord nam cultuurwethouder Hennie Kenkhuis het voor de kunstenaars op. Maar voordat hij de toezegging deed in 2009 werk te zullen maken van de culturele infrastructuur in Zwolle, en daarbij ook oog te zullen hebben voor tentoonstellingsruimten, kreeg hij veel aanwezigen op de kast. Het leverde hem nog net geen boegeroep op, maar de reacties waren heftig. Kenkhuis constateerde dat Zwolle te weinig mogelijkheden voor het tonen van hedendaagse beeldende kunst heeft. Als een van de redenen noemde hij – als eerste – dat de kunstwereld misschien zelf wat meer ondernemend moet zijn. Nadat het rumoer was verstomd, volgde ?? als zalf op de wonde – zijn boodschap dat de gemeente volgend jaar gaat proberen iets aan dat tekort te doen en daar via rijksmiddelen geld voor beschikbaar heeft. De wethouder deed wat Kunst & Kerst betreft de oproep “met elkaar te proberen dit initiatief, in welke vorm en waar dan ook, opnieuw te laten plaatsvinden.”

  Marion Baars zorgde in ieder geval voor ?? als het doek in De Koperen Hoogte mocht vallen ?? een memorabele sloteditie. Met een verdubbeling van het aantal deelnemers, en met veel meer dagen dat de expositie van 12.00 tot 19.00 uur gratis toegankelijk is. Aan belangstelling van de zijde van kunstenaars geen gebrek, maakte Baars duidelijk. “Het aantal aanmeldingen was enorm. Het was daarom inschikken. Geen twaalf, maar zes strekkende meter paneel per persoon.” Wat hielp om er vervolgens toch nog een fraai geheel van te maken was de inbreng van binnenhuisarchitect Dick Nijzink. Nadat deze de afgelopen week zijn eigen werk had hangen, was hij voor de anderen beschikbaar als (veelgevraagd) adviseur en hulp bij de inrichting van ieders deel van de expositie. Nijzink is enthousiast over de opzet van de expositie, die in zijn beleving in een unieke ruimte heel veel verschillende kunstuitingen aan bod laat komen, waaronder veel sieraden. Naar twee kanten toe is De Koperen Hoogte geschikt. De drempel is laag; het publiek weet hier de kunst te vinden. “En voor veel kunstenaars is het goed dat ze er eindelijk eens uitkomen. Ze zijn over het algemeen veel te bescheiden.”  ⚠️ Meld

Reageer