Start Leesprogramma “Op expeditie”

Zwolle – Met het aaien van een slang in het Ecodrome heeft groep 6 van de Springplank het startschot gegeven voor het Leesprogramma van Bibliotheek Zwolle. Boeken over reizen, tropische dieren en verre landen staan drie maanden lang centraal in de bibliotheken van Zwolle. Dit leesprogramma is een uniek leesbevorderingsproject dat door Bibliotheek Zwolle samen met de boekhandels Waanders en Westerhof is opgezet.  Kinderen die 5 boeken lezen rond het thema ontvangen een Lekker-Lezen-bon.

Voor de feestelijke start kwamen de  leerlingen van groep 6 van basisschool De Springplank op bezoek in het Ecodrome. Educatief medewerker Shirley Koggel liet de kinderen kennis maken met verschillende tropische dieren, zoals een Taiwanese rattenslang, een miljoenpoot en een agaathslak. De kinderen mochten de dieren aanraken en kregen uitleg over de (eet)gewoontes van deze dieren. Ook zagen zij hoe de tambaqui, een vegetarisch neefje van de piranha, een hazelnoot kraakte met zijn bek. De leerlingen wilden graag meer weten over de tropische dieren en kunnen hiervoor in de bibliotheek terecht.                                                                              

Lees je boekenkast vol!

Na de kennismaking met de tropische dieren legde Marieke Bruins, consulent educatie van Bibliotheek Zwolle, de kinderen uit hoe het Leesprogramma werkt. Kinderen die meedoen aan het leesprogramma in de bibliotheek krijgen een deelnemerspas. In de verschillende vestigingen van Bibliotheek Zwolle liggen boeken over dieren en reizen klaar. Voor elk gelezen boek krijgen de kinderen een sticker. Als er vijf boeken gelezen zijn, is de pas  vol. En deze volle pas geeft recht op de “Lekker-lezen-bon” ter waarde van € 4,- die tot 1 mei 2009 besteed kan worden bij boekhandel Waanders en boekhandel Westerhof. Een extra stimulans dus voor kinderen om te lezen.

Spelregels

Alle kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen zich inschrijven t/m 11 december in de bibliotheek. Daar krijgen ze meer informatie over de te lezen boeken en de spelregels.

Artikel delen:

Reageer