Dieze - Foto: Wouter Steenbergen
Dieze
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Stevige wind, kans op buien, later meer zon

Zwolle – Woensdag is de wind in Zwolle nog steeds stevig. Windkracht 4, in het buitengebied mogelijk 5, een vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten. Het lagedrukgebied dat deze onrust in de atmosfeer veroorzaakt, bevindt zich boven Denemarken. Het verwijdert zich gelukkig in oostelijke richting.

De wind gaat afnemen, maar nog even geduld, het gebeurt pas in de loop van de avond. Het is dus een winderige Bevrijdingsdag en van de buien zijn we ook nog niet af. Het zijn er minder dan op dinsdag. Rond het middaguur is de buienactiviteit groter en kan er een fel exemplaar opduiken, waarbij de wind even uithaalt. Tussen de wolken en de buien komt de zon tevoorschijn, in de tweede helft van de middag en in de avond waarschijnlijk in volle glorie. Het is ‘s middags ongeveer 11 graden.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen, waaronder het kwik daalt tot iets boven het vriespunt. Dat levert donderdag een koude start op, maar waarschijnlijk met volop ruimte voor zon. Kans op een bui is er ook, vooral in de middag. Een temperatuur ‘s middags van ongeveer 12 graden. Er is veel minder wind dan de afgelopen dagen.

Vrijdag kunnen buitjes ontstaan, maar de zon speelt een grotere rol. Ook in het weekend ziet Zwolle de zon, bovendien wordt het warmer. Op zondag en maandag is 20 graden – of zelfs meer -haalbaar in onze regio.

Artikel delen: