Aboutaleb bij participatietop regio Zwolle

Zwolle – Maandag 24 november 2008 vindt de tweede regionale participatietop IJssel-Vecht plaats. Deze bijeenkomst wordt bijgewoond door staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Betere regionale samenwerking tussen arbeidsmarktpartijen kan het aantal openstaande vacatures omlaag brengen. Met deze insteek is vorig jaar november een regionale participatietop georganiseerd. Een bijeenkomst die goed is bezocht en beoordeeld door onder andere werkgevers en waar alle partijen commitment hebben uitgesproken ten aanzien van de aanpak van langdurig werklozen. Vervolgstappen zijn minstens net zo belangrijk. Daarom organiseert de gemeente Zwolle voor maandag aanstaande een tweede regionale top, met als thema ´Sociale innovatie: sleutel tot succes´.

Martin Knol, voorzitter van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt IJssel-Vecht, tevens wethouder van de gemeente Zwolle, gaat in op de resultaten van de eerste top. Staatssecretaris Aboutaleb blikt terug op de landelijke participatiedoelstellingen en doet handreikingen aan de regio. Vervolgens wordt dieper ingegaan op het thema investeren in personeel. Ook vinden er verschillende workshops en een vacaturecafé plaats.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. ten aanzien van de aanpak van langdurig werklozen

  Vraag me af of dit wel nut heeft.
  Lees topic,

  SP wil debat over Zwolle Werkt aanpak

  Zo lang mensen in de bijstand meer verdienen dan als ze aan het werk gaan kun je praten als Brugman.
  In zo’n situatie kreeg je mij ook niet vlot de deur meer uit.
  Kom met of creeer goede banen en betaal ze goed uit, dan zie ik het pas nut hebben.


  ⚠️ Meld

 2. YoYo,

  ik weet niet of werkt, maar vreten van de gemeenschap hoort niet.
  Dat we sociaal zijn en mensen voorthelpen die in nood verkeren moet blijven bestaan, maar niet voor profiteurs.


  ⚠️ Meld

Reageer