Meppelerstraatweg - Foto: Wouter Steenbergen
Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: In de middag meer bewolking en kans op een bui

Zwolle – Donderdag is het ‘s morgens frisjes en er kunnen mistbanken hangen, vooral in het buitengebied van Zwolle. Er is weinig wind. Om 5.55 uur is de opkomst van de zon en die verschijnt ook echt in beeld boven de stad. ’s Morgens hebben we waarschijnlijk nog niet veel bewolking.

De hoeveelheid stapelwolken groeit wel en ze nemen steeds meer hemel in beslag. Tegen de middag zitten er types tussen die het schoppen tot een bui. In de middag en begin van de avond kan dat ook gebeuren, dan misschien zelfs met een donderklap. De temperatuur stijgt naar ongeveer 12 graden. De zuidwestenwind is met hoogstens kracht 3 niet sterk, het is een heel stuk rustiger dan de afgelopen twee dagen. Tijdens een bui kan de wind tijdelijk aantrekken.

Donderdag zien we behalve stapelwolken, op grotere hoogte ook sluierbewolking. Die hoort bij een storing boven België, waar we geen last van hebben. Wel kunnen we in de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend te maken krijgen met een buienzone vanuit het westen. Het is nog even de vraag hoe actief die zaak boven onze regio wordt.

Verder lijkt vrijdag voor de zon een goede dag te worden. Rond de middag is er kans dat een buitje tussen de stapelwolken opduikt. Het kwik stijgt tot ongeveer 12 graden en de wind blijft binnen de perken: kracht 3 in de middag uit westelijke richtingen.

In het weekend gaat de temperatuur omhoog. Op zaterdag gebeurt dat al een beetje. Het wordt dan ongeveer 15 graden bij een zuidenwind. Ja, je leest het goed: een zuidenwind. Die hebben we lang niet gehad. De echte warmte uit het zuiden zit achter een warmtefront met stevige regen, dat in de loop van zaterdag over Zwolle trekt. Het wordt dus eerst nat en daarna warm. Zondag mogen we een temperatuur van minimaal 20 graden verwachten in onze regio. Kans op onweer is er ook.

Artikel delen: