Diezerkade - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerkade
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken en noordwestenwind

Zwolle – Vrijdagochtend begint Zwolle de dag met een afwisseling van wolken en zon. Laatstgenoemde heeft in de eerste helft van de morgen vermoedelijk de overhand, daarna groeien de stapelwolken in omvang en aantal.

De hamvraag is vervolgens of een stapelwolk zich vrijdag ontwikkelt tot een bui. Grote kans dat dat niet gebeurt boven Zwolle. Grote kans dus op een droge dag. Het kwik loopt op naar 12 graden, wat weer aan de koele kant is. In de loop van de middag zakken de stapelwolken in, om in de avond grotendeels te verdwijnen. Het wordt helder met een mooie zonsondergang om 21.13 uur. Wat nog even genoemd moet worden is de wind, want die is nogal aanwezig. Windkracht 3 tot 4, een matige wind vanuit het westen tot noordwesten.

In de nacht naar zaterdag gaat de wind liggen. Het koelt onder brede opklaringen af tot dichtbij het vriespunt. Op de grond misschien tot net onder het vriespunt. Dit is voorlopig de laatste keer dat het ’s nachts zo koud wordt. De komende tijd mogen we minima van 5 graden of hoger verwachten, volgens de langetermijnberekeningen.

De langverwachte warmte op zondag wordt zaterdag halverwege de middag voorafgegaan door een warmtefront met regen. Zaterdagochtend en het eerste deel van de middag is het nog droog. De zon schijnt door almaar dikker wordende sluierwolken heen. Voor de regen uit wordt het ongeveer 13 graden. De wind is gedraaid en komt uit het zuiden.

Zaterdagavond regent het nog even door, waarna het in de nacht naar zondag opklaart. Zondagmorgen vroeg heeft Zwolle vermoedelijk al een graad of 12 op de thermometer staan. Daarna verdubbelt het kwik misschien wel naar zo’n 24 graden in de middag. Het risico op een bui met misschien onweer stijgt zondagmiddag wel.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.