Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag

Zwolle – Zondag speelt PEC Zwolle om 14.30 uur thuis tegen ADO Den Haag. Het is alweer een maand geleden dat de Blauwvingers een wedstrijd speelden in het MAC3PARK stadion.

Met de ploeg uit de Hofstad treffen de Zwollenaren de hekkensluiter van de competitie. Op papier lijkt de equipe van trainer Ruud Brood de ideale opponent, toch moet de ploeg van trainer/coach Bert Konterman op zijn hoede zijn. De Haagse ploeg wist afgelopen weekend bovendien te winnen van Feyenoord.

Afgelopen weekend trad PEC Zwolle aan in het Gelredome tegen Vitesse. De Blauwvingers hadden vooraf een stroeve voorbereiding op het duel met de Arnhemmers. Maar liefst tien spelers uit de selectie moesten het duel aan zich voorbij laten gaan, waarbij corona de grootste boosdoener was. Bovendien moest na twintig minuten ook nog eens Dean Huiberts geblesseerd naar de kant. Bij de thuisploeg werden er ook een aantal spelers gemist waaronder smaakmaker Riechedly Bazoer. In de eerste helft kwam Vitesse op voorsprong dankzij een doelpunt van Armando Broja. In het tweede bedrijf kwamen de Zwollenaren langszij door een treffer van Jesper Drost. De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar Idrissa Touré scoorde vlak voor tijd de winnende voor Vitesse. Desalniettemin liet PEC Zwolle zien ook zonder onder meer Bram van Polen, Sam Kersten, Eliano Reijnders en Mike van Duinen goed mee te kunnen met de subtopper. Mooi was ook het debuut van Rav van den Berg, die net als zijn inmiddels drie jaar ouderen broer, op 16-jarige leeftijd mocht debuteren in het blauw-wit.

ADO Den Haag kent net als het voortijdig afgebroken vorige seizoen, een ronduit teleurstellende jaargang. De ploeg van trainer Ruud Brood wist tot zondag pas twee keer te winnen en staat op de laatste plaats. Afgelopen weekend boekte de ploeg in het eigen Cars Jeans stadion echter de derde overwinning van het seizoen en niet zomaar eentje. Op het eigen terrein werd er met 3-2 gewonnen van Feyenoord. Dit betekende pas de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Nasser El Khayati was de belangrijkste man aan de zijde van de Hagenaars. De middenvelder wist tweemaal de scoren. Door de winst op de Rotterdammers is het gat met de nummer 16 FC Emmen teruggebracht tot vijf punten. Wanneer de ploeg uit Drenthe weet te winnen van FC Groningen en ADO Den Haag punten verspeelt tegen PEC Zwolle, is degradatie echter een feit.

De laatste keer dat PEC Zwolle aantrad tegen ADO Den Haag was vlak voor de kerstdagen. In Zuid-Holland won Zwolle met 0-2. Doelpunten kwamen op naam van Mike van Duinen en Clint Leemans. De laatste keer dat ADO op bezoek kwam in het MAC3PARK stadion was vorig seizoen. Destijds werd het 3-1 in het voordeel van de Zwollenaren. Doelpunten aan Zwolse zijde werden gemaakt door Iliass Bel Hassani, Reza Ghoochannejhad en Pelle Clement.

Het treffen met ADO Den Haag wordt een weerzien met Youness Mokhtar. De aanvaller stond in het seizoen 2012-2013 en tussen 2016 en 2018 onder contract in Zwolle. De vleugelspits speelde 102 wedstrijden voor de club waarin hij 25 doelpunten maakte en zeventien keer aangever was. Na avonturen in Turkije, Noorwegen en Amerika keerde de buitenspeler na twee en een half jaar terug in de Eredivisie bij ADO Den Haag.

PEC Zwolle – ADO Den Haag begint zondagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van Jeroen Manschot. Assistent-scheidsrechters zijn Mark Strijker en Marco Ribbink. Official is Jesse Rozendal. VAR in Zeist is Stan Teuben en de AVAR is Joey Waleveld.

Artikel delen: