Nieuwe Wetering - Foto: Wouter Steenbergen
Nieuwe Wetering
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Onbetrouwbaar met veel wolken en weinig wind

Zwolle – Dinsdag hangen wolken in vele soorten en maten boven Zwolle. Eigenlijk is het een rommeltje in de lucht. Dit is niet gunstig voor de zon, hoewel er ook gaten in de bewolking vallen. De wolken horen bij een regenstoring die over Duitsland naar het noorden trekt.

Zwolle kan daar in de ochtend enige nattigheid van meekrijgen. In Twente en de Achterhoek is de kans daarop trouwens groter. In de middag sukkelt vanuit het zuidwesten een ander gebied met neerslag onze richting op. Het is een buiencomplex dat in de loop van de middag en avond onze omgeving zou kunnen bereiken. Zou kunnen bereiken, want de grote vraag is of een van die buien echt boven Zwolle terechtkomt. De buien verplaatsen zich traag, zodat ze boven één plek wel een flinke bak water kunnen storten.

De traagheid van de buien wordt veroorzaakt door weinig stroming op grotere hoogte. Op de grond staat er ook weinig tot geen wind. Tijdens een bui heb je tijdelijk kans op windvlagen.

Maandagmiddag bereikte het kwik in de Zwolse thermometers toch nog 20 graden. Dinsdag beginnen we om acht uur met ongeveer 14 graden, ‘s middags is het maximum ongeveer 18 graden.

Dinsdagavond dooft de buienactiviteit boven Nederland uit. In de nacht valt de wind helemaal weg, breekt de bewolking en wordt het soms helder. Het koelt onder opklaringen woensdagmorgen vroeg af naar ongeveer 11 graden.

Woensdag is de kans op neerslag zeer klein. Zwolle beleeft een geheel droge dag waarschijnlijk, met zon in gezelschap van wolken. De wind gaat deze mooie meidag niet verpesten, want die is maximaal kracht 3 uit westelijke richtingen. De temperatuur stijgt in de middag naar ongeveer 16 graden. Dat is normaal voor deze tijd van het jaar.

Vanaf donderdag wordt licht wisselvallig weer berekend voor onze regio. Die wisselvalligheid bestaat uit kans op een bui, die op vrijdag stevig kan uitpakken. Verder valt op dat er behoorlijk wat ruimte voor zon is. Een middagtemperatuur rond 17 graden.

Artikel delen: