Lezing over Sinterklaas in Vrouwenhuis

Zwolle – Op woensdag 3 december a.s. wordt van 15.00 tot 17.00 uur in het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 te Zwolle een lezing gegeven over het vieren van de verjaardag van Sint Nicolaas in Nederland vanaf de 17de eeuw . Al vier eeuwen wordt in het Vrouwenhuis Sinterklaas gevierd, tot op de dag van vandaag.  In de lezing wordt bijvoorbeeld verteld hoe de kinderrijke familie Soury-Wolfsen in de 17de eeuw in dit pand het feest vierde. Aan het eind van de 19de eeuw kregen de bejaarde bewoonsters van het Vrouwenhuis met Sinterklaas bruin bier en spek uitgereikt.

De middag begint met een ontvangst van thee met Sinterklaaslekkernijen in de Regentenkamer en wordt gevolgd door een lezing. De bijeenkomst wordt afgesloten met een rondleiding door het Vrouwenhuis. Aan de middag kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Zij kunnen vooraf telefonisch reserveren op tel.nr. 422 48 23. De entréeprijs bedraagt 7,50 euro per persoon. De ingang is aan de Voorstraat 46.

Het Vrouwenhuis werd in 1742 gesticht door de welgestelde Aleida Greve (1670-1742) die bij testament had bepaald dat na haar dood haar prachtige huis aan de Grote Aa tot een (Oude) Vrouwenhuis moest worden verbouwd. Tot 1984 heeft het hofje bejaarde vrouwen gehuisvest. Tegenwoordig is de benedenverdieping een museum dat voor het publiek is opengesteld.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Nee, van die Makelaar en assurantiën..Voerman & Greve. Of bestaan ze niet meer onder die naam? Was een tijdje bij ze, hij heeft mijn huis nog gratis getaxeerd en 1 van zijn pupillen is voor zichzelf begonnen Frank…. Ben ze eerlijk gezegd uit het oog verloren.

    ============

    Ik ken ook een makelaar, en Zwolle heeft vanavond weer verloren… blablabla.
    Graag on-topic !!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.