‘Pimpjekoffer’ beste idee van Windesheim

Zwolle – Geza Sarkany is de winnaar van de DinnerMatch van Christelijke Hogeschool Windesheim. Op 20 november presenteerde hij, èn 16 andere studenten van Windesheim, zijn ondernemersplan aan 12 ondernemers uit de regio. Tijdens een 6-gangendiner op partyschip de BorrelsBoot in Zwolle werd het plan van Geza als het meest kansrijk bevonden. Dat leverde hem o.a. een ‘match’ op met ondernemer Hans te Siepe van Brimos BV (wegbebakening en verkeersgeleiding), die hem gaat begeleiden bij het realiseren van het plan. De DinnerMatch werd georganiseerd door het Centre for Entrepreneurship van Windesheim.

V.l.n.r: Geza Sarkany, Cor de Koning (directeur Centre for Entrepreneurship), Rieneke Koster en Hans te Siepe…  

Geza Sarkany presenteerde het winnende plan en wordt door ondernemer Hans te Siepe geholpen bij het verder ontwikkelen van zijn plannen. De onderneming van Geza heet ‘Pimpjekoffer’ en maakt koffergrote stickers, waarmee je je koffer herkenbaar, persoonlijk en diefstalongevoeliger maakt”, zo betoogde Geza overtuigend. Uit handen van directeur Cor de Koning werd hem een cheque uitgereikt ter waarde € 500, die Geza kan gebruiken voor zijn onderneming. Ook kan hij rekenen op begeleiding vanuit het Centre for Entrepreneurship van Windesheim. De kamer van Koophandel,vertegenwoordigd door Rieneke Koster, bood Geza een kennisvoucher aan, waarmee hij kan deelnemen aan starterscursussen van de Kamer. Verrassend was dat de ondernemersplannen van alle deelnemende studenten een match opleverden met een ondernemer uit de regio, die hen wil ondersteunen bij het realiseren van hun ondernemersplannen. Een zevental studenten ontvingen ook nog eens een aanmoedigingsprijs ter waarde van € 100. 

De DinnerMatch werd voor de eerste keer georganiseerd door het Centre for Entrepreneurship van Windesheim. Het brengt studenten in contact met succesvolle ondernemers, waarvan zij veel kunnen leren met betrekking tot hun eigen ondernemerschap.

Tijdens een 6-gangendiner presenteerden de studenten in zes rondes hun plannen aan de ondernemers op de BorrelsBoot in Zwolle. De student kreeg tijdens elke gang ruim twee minuten om zijn plan en zijn hulpvraag te presenteren aan een ondernemer. Deze koos uiteindelijk een of twee kansrijke plannen uit en gaat de bijbehorende student(en) begeleiden bij het realiseren van zijn plan.

 

Artikel delen:
Reacties 26
 1. aan de andere kant van de wereld zijn mensen op de vlucht, hebben honger of niets te drinken. hier in zwolle wordt het ondernemersidee pimp je koffer geboren. stort die 100 euro alsjeblieft op de rekening van unicef. het is niet veel, maar een stap in een veel betere richting.


  ⚠️ Meld

 2. ja pp ik moet zeggen dat ik het wel een beetje met je eens ben. Er mag best meer aandacht besteedt worden aan afrika ondanks dat ik het wel een aardige vinding vindt.


  ⚠️ Meld

 3. Dat men in Zwolle onderneemt is toch alleen maar positief.

  Het is wel niet het meeste briljante idee ooit, maar waarom leg je juist hier een link met Afrika ?

  Er zijn vast wel minder nuttige of meer geldverslindende projecten te bedenken ?


  ⚠️ Meld

 4. PP, ik vind het erg charmant dat jij begaan bent met het lot van de mensen in Afrika. Ik vind de toestanden daar ook erg schrijnend. Echter vind ik wel dat jij erg kortzichtig bent. Deze jonge ondernemers krijgen door dit idee een zetje in de rug en doen hopelijk iets verstandigs met de ??100 of ??500. Wanneer het geld naar een willekeurig land in Afrika gestuurd zou worden zou dit de toestanden daar alleen verslechteren. Het probleem in Afrika is niet dat er te weinig geld is maar dat het beleid niet juist is. Bij het doneren van geld komt dit in verkeerde handen terecht en zal het de kloof tussen de heersende elite en de bevolking alleen maar groter maken. PP, stop met het posten van reacties op een weblog hier in Nederland, probeer je nobele doelen na te streven, probeer te werken aan veranderingen en help de mensen in Afrika. Ga er op uit, ga er na toe! En als je gaat, laat dan je koffer pimpen op http://www.pimpjekoffer.nl !


  ⚠️ Meld

 5. Sorry PP maar jou reactie hierover is er 1 van lik mijn rxxt en nog eentje van het zuiverste water.
  Het geeft in ieder geval meer over jezelf aan, dan je kennis van het onderwerp.
  Laat het over aan mensen die van wanten weten en bevuil deze weblog niet met dit soort onzinnige uitspraken.


  ⚠️ Meld

 6. Tjongejonge, wat zijn er toch een mongolen op deze wereld.

  Kijk, ikmaak een sticker voor op je koffer, jij betalen en dan ook nog zelf plakken … wel volgens de meegeleverde stickerplakinstructie cursus die onontbeerlijk blijkt.
  En hier hebben we dan 100 euro mee gewonnen, als “het beste idee van Windesheim” nog wel.

  Windesheim, je weet wel die studentenklup met hogescholen en diverse opleidingen. Winnen met een sticker.
  Plak zo’n ding maar op je spiegel, je ziet de waarheid toch niet, maar slechts verdriet,want dit soort ideeen zij toch om te huilen en om dat dan te ontkennen zeg maar.
  Zo … het beste idee van weblog zwolle. De Spiegelsticker, of de pimp your image idee.
  Mag ik nu ook 100 euro hebben.

  ps… de stickers zelf laat ik drukken, dat kan ik niet zelf, levering op uw adres, op eigen kosten, met door ons verhoogd besteltarief … we moeten er toch iets aan overhouden niet waar …

  My god, had het inderdaad maar naar afrika gestuurd, maar alleen als ze er geen kogels voor kopen.


  ⚠️ Meld

 7. Leuk idee, ga er zelf misschien ook wel gebruik van maken. Zie zelf mijn koffer altijd pas op het laatste moment wanneer die van mijn op de band voor me langs komt draaien.
  En tja, hoeveel azijnseikerts hebben er ook zelf geld naar Afrika overgemaakt ipv constant de opdracht maar aan anderen te geven?


  ⚠️ Meld

 8. Mooizo gezellig, goed bezig. Dan heb ik mijn punt wel gemaakt denk ik, aangezien jij niet over anderen oordeelt als er eens geld voor een project gegeven word die niet iets met Afrika te maken heeft. Geven is pas geven zonder er iets voor terug te verwachten anders ben je aan het `ruilen of uitlenen` in mijn ogen.Ik ben nergens lid van, maar geef de straatkrantverkoper elke keer een paar euro zonder een krantje aan te nemen. Kan die mee doen wat ie wil. Ook hier zullen anderen hun mening over hebben, maar goed…
  Denk dat iemand anders meer aan datkrantje heeft.
  Denk dat iedereen soms wel eens zo?n momentje heeft toch? Zo niet zijn dat vaak de mensen die met alle vingers n tenen naar anderen wijzen.


  ⚠️ Meld

 9. het zegt alles over de personen hier dat ze ff bekendmaken wat ze geven, bijzonder laag niveau !

  Gezellig zet zijn naam en toenaam er toch niet bij? Niemand die hem op straat herkend. En hij durft het te hebben over niveau, dit is toch echt een grote grap lijkt me 😀 😀 😀


  ⚠️ Meld

 10. het niveau van de hogeschool is diepbedroevend laag. als dit soort ideeen al wordt bejubeld en wordt bekroond met een louzy 100 euro. het zal je als deelnemer toch ook aan het denken zetten.


  ⚠️ Meld

 11. @ghehe
  Van mijn totale leven heb ik denk ik 18 maanden buiten Europa doorgebracht, vooral in Azië.

  Er zijn veel mensen die denken dat Nederland het centrum van deze wereld is. Ze hebben altijd kritiek op van alles en nog wat, maar als ze (bijvoorbeeld de Peperbus) een week niet gezien hebben, dan hebben ze al heimwee.

  Wat een referentiekader.


  ⚠️ Meld

 12. Nou, het niveau van het product is in principe niet eens het issue. Een product wordt als aantrekkelijk voor ondernemers ervaren, wanneer het aansluit op de markt. De markt is de consument en is dus de Nederlandse samenleving.
  Als dit product klaarblijkelijk aan zal slaan bij de bevolking, dan zegt dat wat over het niveau van de bevolking, niet over het niveau van het product. Immers een fopspeen vind ik niet een heel ingewikkeld en geniaal stukje werk, toch de markt is er en iedereen kent de fopspeen, omdat het aansluit op het niveau van handelen van een baby.

  Persoonlijk vind ik het product niet van een laag niveau getuigen, maar wanneer niveau het probleem zou zijn, weet dan dat het product inspelen is op een vraag van….tja onszelf


  ⚠️ Meld

 13. Pp, 500 Euro en 7 andere ideeën krijgen 100 Euro, valt dus wel mee 😉

  Gezellig, ben het met je eens inderdaad. Nu heb ik relatief weinig gereisd, maar ben me ervan bewust dat het er elders anders aan toe gaat. Wat me wel opvalt, is dat er in Nederland veel geklaagd wordt, in Zwolle al helemaal, dan heb ik vaak zoiets van; die mensen hebben soms gewoon een ouderwets een pak voor hun broek nodig, om even te relativeren. 😉

  Deze koffer? Laat toch lekker gebeuren, het is geld vaneen ander, wat door die ander uitgegeven wordt en niemand wordt er minder van. Ik durf mijn ballen er onder te verwedden dat iedere reageerder die hier negatief over is, wel een onnodige luxedingen heeft gekocht. Ik vraag me af of Afrika dan ook overwogen is in hun keuzes… 😉


  ⚠️ Meld

 14. Ik durf mijn ballen er onder te verwedden dat iedere reageerder die hier negatief over is, wel een onnodige luxedingen heeft gekocht. Ik vraag me af of Afrika dan ook overwogen is in hun keuzes… smilies/wink.gif

  Goed verwoord ghehe ! Je slaat de spijker op zijn kop.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.