Internationaal gerechtshof op het CCC

Zwolle – Gedurende het gehele schooljaar vinden er op het Carolus Clusius College in Zwolle activiteiten plaats met als doel geld in te zamelen voor onderwijsprojecten  in Malawi. Vrijdag was de kick off van de Going Global actie van Edukans.

Er waren diverse workshops voor de leerlingen in de onderbouw, zoals o.a. vetbollen en kaarsen maken voor de verkoop. Een klas ging schoenen poetsen en diverse leerlingen probeerden records te verbeteren op verschillende sportonderdelen. De leerlingen uit 5 en 6 vwo gingen ’s morgens naar de bioscoop om de film  “Darwin’s nightmare” te bekijken, om zich vervolgens op school te buigen over het ingewikkelde vraagstuk van de visindustrie in Tanzania. De visindustrie aan het Victoriameer dient hoofdzakelijk de buitenlandse economie en er is dus sprake van uitbuiting van de lokale bevolking. Op school werd een rechtbankspel gespeeld. Er werden in de school schijnprocessen gevoerd. Een aantal leerlingen heeft vorige week een training gekregen van medewerkers van Edukans . In toga traden zij als rechter op en beoordeelden de processen.

Als de leerlingen van het CCC met alle acties meer dan € 15.000,= bij elkaar inzamelen, dan mag er één leerling in het voorjaar mee als gastreporter van Edukans om in Malawi diverse onderwijsprojecten te bezoeken. Zij kunnen dan met eigen ogen zien wat er zoal met het ingezamelde geld gedaan wordt. Daarvoor loopt nu een sollicitatieprocedure. Volgende week zal worden bekend gemaakt welke leerling in het voorjaar naar Malawi uitgezonden gaat worden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.