A-Plein - Foto: Wouter Steenbergen
A-Plein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken, weinig wind en misschien een bui

Zwolle – Vrijdag is het spannend of de buien boven het midden en zuiden van het land ook naar Zwolle komen. In elk geval beginnen we ’s morgens met veel bewolking en een beetje zon. Een ochtendbuitje is niet uit te sluiten. In de middag ontwikkelen zich nieuwe buien.

Ze hebben een voorkeur voor het zuidoosten van het land. Maar mogelijk duikt toch eentje boven Zwolle op. De zon komt met wisselend succes door het wolkenpakket heen. In de middag lukt dat vermoedelijk het best. De wind uit richtingen tussen west en noord houdt zich op de vlakte, afgezien van windvlagen tijdens een bui. De temperatuur komt iets lager uit dan op Hemelvaartsdag. Toen werd door de twee weerstations van Weblog Zwolle een mooie 20 graden gemeten in de stad. Vrijdag wordt het een graad of 18.

De regenmeters van de Zwolse weerstations worden na vrijdag zeker gevuld, want we gaan een buienweekend tegemoet. Dat begint zaterdagochtend met wat lichte regen. In de middag komen vettere buien op de proppen. Er is kans op onweer. Tussen de buien door pakt de zon haar kansen. In de avond neemt de buiigheid wat af.

Zondagochtend worden de buien langzaam weer wakker, om er in de middag op volle kracht tegenaan te gaan. Dat betekent behalve een flinke sloot water, ook kans op onweer. Buiten de buien om is de wind zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit het zuidwesten. De maximumtemperatuur in het weekend is ongeveer 15 graden, maar tijdens buien enkele graden lager.

Artikel delen: