PEC Zwolle sluit af met winst

PEC Zwolle sluit af met winst

Zwolle – PEC Zwolle heeft het seizoen positief afgesloten. De slotwedstrijd tegen FC Groningen leek lang op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar tien minuten voor tijd kwam PEC Zwolle tot scoren.

Reza Ghoochannejhad frommelde de bal binnen via Ko Itakura, die uiteindelijk het doelpunt als zijnde eigen goal op zijn naam kreeg: 1-0. In de eerste helft ging het qua balbezit gelijk op, maar waren de beste kansen voor PEC Zwolle. Rico Strieder nam als eerste het doel onder vuur, maar schoot net naast.

Halverwege de eerste helft leken de Zwollenaren op voorsprong te komen na een slippertje van Sergio Padt, maar de schoten van achtereenvolgens Immanuel Pherai en Thomas van den Belt werden gesmoord. Ook de poging uit de tweede lijn van Benson Manuel, die de in de warming-up geblesseerd afgehaakte Mustafa Saymak verving, trof geen doel. Nu trad Padt sterker op.

De tweede helft begon met een enorme kans voor Mo El Hankouri, die voor eigen succes ging en naast prikte, in plaats van af te leggen op Jørgen Strand Larsen. Lange tijd gebeurde er daarna weinig voor beide goals, maar dat had meer te maken met de defensie van PEC Zwolle en FC Groningen. Toch viel er een treffer. Het was de pas ingevallen Reza Ghoochannejhad die voor zijn man kroop en raak prikte via Itakura. Dat ene doelpunt bleek genoeg voor de winst, want in het restant hield PEC Zwolle, dat Bram van Polen, Mike van Duinen en Eliano Reijnders nog terug zag keren binnen de lijnen, de gelederen gesloten.

PEC Zwolle eindigde zodoende het seizoen op stek 13 met 38 punten. Maandag 17 mei traint de selectie voor het laatst, waarmee het seizoen er definitief op zit.

Artikel delen: