Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op buien en te koel voor de tijd van het jaar

Zwolle – Maandagochtend om 5.36 uur komt de zon op. Het wordt licht, maar van de zonsopkomst zelf is vanuit Zwolle waarschijnlijk niks te zien. De zon blijft ’s morgens vroeg verborgen achter een pak bewolking waaruit het regent. Het is nevelig en ongeveer 9 graden.

Een zwak lagedrukgebiedje trekt met het centrum over onze omgeving. Het heeft genoemde regen bij zich, gevolgd door losse buien. Die komen vooral in de middag tot ontwikkeling. Veel wind brengt het lagedrukgebiedje niet mee. Er staat slechts een zwak tot matig briesje, eerst uit het zuiden, in de middag draaiend naar het noordwesten. De temperatuur stijgt naar 15 graden, iets te koel voor de tijd van het jaar. Tijdens een bui zakt het kwik een paar graden. Tussen de buien breekt de zon door.

In de avond verdwijnen de buien en klaart het op. Een tijdelijke zaak, want in de nacht naar dinsdag schuift meer lage bewolking richting Zwolle. Het is een gebiedje met regen dat grotendeels ten zuiden van ons voorbij trekt. Blijft het dus droog dinsdag? Nee, want in de middag maken we weer kans op een of meer buien. Aan de temperatuur verandert weinig: ongeveer 15 graden ’s middags. De zon komt af en toe tevoorschijn.

Tot en met komend weekend blijven we zitten onder deze stroming uit het westen, waarin regengebieden en buien worden meegevoerd vanaf de oceaan. Wisselvallig en koel weer, met kans op een bui en soms zon. Vrijdag trekt mogelijk een actieve regenstoring over met een stevige wind.

Artikel delen: