Vechtdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Vechtdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regen, later droog

Zwolle – Dinsdag worden de regenmeters in Zwolle opnieuw gevuld. Van droogte is op dit moment geen sprake.

De dag begint met flinke bewolking en behoorlijke kans op een regenbui. Wanneer het even niet regent, herinneren de wolken je er aan, dat dit waarschijnlijk maar tijdelijk is. In de loop van de middag komt daar nog een schepje bovenop met stevigere buien dan we in de ochtend hebben gezien. Een ieder die hier niet op gekleed is, zal behoorlijk nat worden. Tussen de buien door kunnen we nog een glimp van de zon opvangen, maar met een temperatuur van rond de 13 graden, is het niet bepaald warm te noemen. Maar er gloort hoop aan de horizon…


Zwollenaren die, na de avondmaaltijd graag een wandelingetje doen, hebben geluk. In de avond klaart het op. Geen wolken betekent ook geen regen, dus kun je met een gerust hart op pad.

In de avond en de nacht naar woensdag koelt het af naar een minimumtemperatuur van 8 graden. Vroeg in de ochtend beginnen de buien al weer en zien we het weerbeeld wat we de afgelopen dagen al vaak hebben gezien, regen! Ook op deze woensdag ontkomen we er niet aan, maar zullen we later op de dag steeds meer te maken krijgen met de zon.

Deze zon zal ook op donderdag een iets grotere rol gaan spelen en zal wisselvalligheid het woord zijn wat de dag zal typeren.

Voor iedereen die nieuwsgierig is of het tijdens Pinksterweekend mooi kampeerweer wordt, moet nog even geduld hebben. Je leest het hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: