Bankastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Bankastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vanaf het middaguur kans op fikse buien

Zwolle – Woensdag is er meer bewolking en meer buienactiviteit boven Zwolle dan op dinsdag. Er ontstonden ten oosten en zuiden van ons fikse buien. De kans op buien is woensdag ook in de regio Zwolle groter en ze kunnen steviger van leer trekken. Denk aan hagel, onweer en windvlagen.

Woensdagochtend vroeg kan al een beetje regen uit de bewolking vallen, maar het echte buienwerk begint rond het middaguur. Bij een bui is zoals bekend altijd de vraag: valt hij hier of valt hij daar? Dat is ver van tevoren niet te zeggen. Wat we wel weten, is dat de buien uit het westen tot zuidwesten komen, of boven de stad ontstaan. Het beste advies is om vanaf het eind van de ochtend je favoriete weer-app erbij te pakken. En natuurlijk de lucht in de gaten te houden.

De zon heeft het vanwege alle wolken moeilijk en de temperatuur valt daardoor iets lager uit dan het maximum van 17 graden dat de beide stadsweerstations van Weblog Zwolle dinsdag registreerden. Zo’n 15 graden wordt het woensdag en in een bui dipt het kwik daar tijdelijk onder. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen. In een bui kan de wind er even flink op losgaan. Saai is het weer niet en de buienliefhebber – ja, ze bestaan – komt aan zijn trekken. In de loop van de avond gaat de fut er zowel bij de buien als de buienliefhebber uit.

Lenteweerliefhebbers moeten nog steeds geduld hebben. Voor hen is donderdag een ‘minder slechte’ dag met vooral ’s morgens zon. De kans is vrij groot dat het overdag droog blijft in Zwolle. In de nacht van woensdag op donderdag en in de vroege ochtend van donderdag is het misschien mistig. Dichte mist met een zicht minder dan 200 meter lijkt zelfs mogelijk in onze regio. Deze trekt ’s morgens spoedig op. Donderdagavond wordt vanuit het westen een vers regengebied verwacht.

Dat regengebied is de voorkant van een oceaandepressie die vrijdag met zijn centrum over Engeland trekt en zaterdag ten noorden van de Waddeneilanden naar het noordoosten koerst. Deze depressie brengt de wind effectief op snelheid. Windkracht 5 wordt vrijdag en zaterdag berekend voor de regio Zwolle. Plus windstoten en een bak regen.

Artikel delen: