GHOR-bureau start met burgerpanel

Zwolle – Op 17 november 2008 ontving mevrouw Goos uit handen van Simone Reinders, beleidsmewerker GHOR bureau, twee theaterbonnen. Begin oktober is het GHOR-bureau Veiligheidsregio IJsselland gestart met de werving van leden voor een burgerpanel. Dit burgerpanel gaat meedenken over veiligheid en gezondheid binnen de Veiligheidsregio IJsselland. Onder de personen die zich hadden aangemeld zijn twee theaterbonnen verloot.

 

Een paar keer per jaar wordt de mening gevraagd van leden van het burgerpanel. Meestal gebeurt dat met een vragenlijst, maar het kan ook dat er voor panelleden een bijeenkomst wordt georganiseerd. Sommige onderwerpen zijn voor een speciale doelgroep en andere onderwerpen voor alle panelleden. Panelleden worden alleen benaderd voor die onderwerpen die hen aangaan.

Het GHOR-bureau zorgt er voor dat de schakels binnen de geneeskundige keten aan elkaar gekoppeld worden. Zij voert de regie over het geneeskundige deel van de veiligheidsketen.  

Het GHOR-bureau wil geen papieren organisatie zijn, maar op basis van vertrouwen en door goede samenwerking een bijdrage leveren aan de zorg voor rampenbestrijding en crisisbeheersing. Bij een ramp of een groot ongeval coördineert de GHOR de geneeskundige hulpverlening. 

NB:

Voor het burgerpanel kunnen inwoners binnen de Veiligheidsregio IJsselland zich nog steeds opgeven door een mail te sturen naar GHOR-bureau@rijv.nl.

Als een inwoner zich aangemeld heeft, neemt een medewerker van het GHOR-bureau contact met hen op.

 

Artikel delen: