Wijkbudgetten: ideeën zijn nog welkom

Zwolle – Wie goede ideeën voor verandering heeft, wie mensen kan motiveren en wie goed kan organiseren, kan nu nog steeds ideeën indienen bij de gemeente tot uiterlijk vrijdag 5 december. De gemeente stelt voor goede ideeën wijkbudgetten ter beschikking. Zwolle wil hiermee het enthousiasme en de betrokkenheid van bewoners bij hun wijk stimuleren. Deze keer zijn de wijken Berkum, Westenholte, Wipstrik en de drie buurten van Zwolle Zuid (Ittersum, Ittersumerbroek en Gerenbroek) aan de beurt.

Welke projecten geld krijgen, wordt met verkiezingen beslist. Ideeën inzenden kan met de antwoordkaart die in de wijken of buurten huis-aan-huis wordt verspreid of digitaal op www.wijkbudgetten.zwolle.nl en is mogelijk tot uiterlijk 5 december 2008. In totaal stelt de gemeente Zwolle € 307.000,- beschikbaar: € 56.000,- voor Berkum, € 63.000,- voor Westenholte, € 94.000,- voor Wipstrik en ook € 94.000,- voor de drie buurten in Zwolle-Zuid. De woningcorporaties stellen daarvan € 5,- per corporatiewoning in de gebieden ter beschikking. In de uitvoering wordt nauw samengewerkt met de woningcorporaties, Travers en met de politie.

Het project Wijkbudgetten is niet bedoeld om de openbare buitenruimte in de deelnemende wijken te onderhouden. Voor meldingen op het gebied van openbare buitenruimte kunnen bewoners de wijkservicelijn bellen op het telefoonnummer (038) 498 33 00. Bewoners kunnen met de servicelijn bellen als ze vragen, klachten of meldingen hebben over de openbare buitenruimte. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan over zaken als losliggende of verzakte stoeptegels, omgevallen bomen, beschadigde of vernielde speeltoestellen, overmatig onkruid of niet werkende verlichting. De gemeente Zwolle streeft er naar om meldingen binnen drie werkdagen af te handelen. Als dit niet lukt, krijgt desbetreffende bewoner/melder hierover bericht.

 

Artikel delen:

Reageer