Uitslag waterschapsverkiezingen in Verkiezingscafé

Zwolle – Bij het Waterschap Groot Salland wordt op donderdag 27 november de voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen bekendgemaakt tijdens een speciaal Verkiezingscafé. Omdat dijkgraaf Sybe Schaap van Groot Salland ook voorzitter is van de Unie van Waterschappen, wordt zowel de uitslag van Groot Salland als het landelijke verkiezingsresultaat bekendgemaakt.

Met het landelijke Verkiezingscafé wordt de stemperiode afgesloten. De landelijke start op 13 november was ook in Zwolle. Daarbij gaf staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Tineke Huizinga het officiële startsein door als eerste haar stem uit te brengen. Het Verkiezingscafé vindt plaats in het hoofdkantoor van het Waterschap Groot Salland, Dr. van Thienenweg 1 in Zwolle.

Bij het Waterschap Groot Salland (West-Overijssel) strijden 88 kandidaten, verdeeld over tien partijen, om zeventien bestuurszetels. Inwoners worden van harte uitgenodigd deze feestelijke bijeenkomst bij te wonen.

Programma Verkiezingscafé

19.45 – 20.00  uur  Ontvangst

20.00 uur                Welkomstwoord en vooruitblik op de periode volgend op de Waterschapsverkiezingen door Sybe Schaap

20.10 uur                Bekendmaking voorlopige uitslag Waterschap Groot Salland door Sybe Schaap (dijkgraaf Waterschap Groot Salland)

20.20 uur                Bekendmaking voorlopige uitslag “landelijk” voor de top 10 van partijen met meeste zetels door Sybe Schaap (voorzitter Unie van Waterschappen)

20.40 uur                Fotomoment (voorlopig) gekozen bestuurders

Aansluitend             Afsluiting met hapje en drankje

Alle andere waterschappen maken op hetzelfde tijdstip hun eigen verkiezingsuitslag bekend.

Definitieve uitslag

Dinsdag 2 december worden om 10.00 uur de definitieve verkiezingsuitslagen bekendgemaakt. Op dat moment is er volledige duidelijkheid over de verdeling van de restzetels en voorkeurstemmen.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. het is een langsslepend verhaal deze verkiezing. ik ben benieuwd naar de uitslag en of er er weer kandidaten door vriendjespolitiek naar voren zijn geschoven.


    ⚠️ Meld

  2. De voorlopige uitslagen van de waterschapsverkiezingen worden zaterdagmiddag in Zwolle bekendgemaakt. Het was de bedoeling dat donderdag al te doen, maar de verwerking van de stembiljetten duurt langer dan verwacht.

    Het bedrijf dat daarvoor moet zorgen, kan niet voldoen aan zijn contractuele afspraken. De Unie van Waterschappen zegt nu eerst de zaken rond de uitslag goed te willen regelen, daarna wordt de eventuele schade opgenomen en zijn stappen tegen het bedrijf wellicht mogelijk.

    Op dinsdag 2 december volgt de definitieve uitslag.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.