Zoektocht naar naam parkje Keucheniusware

Zwolle – Het parkje tussen de Broederschap en de Keucheniusware wordt opgeknapt. In dit parkje heeft de tijdelijke winkel van de Albert Heijn gestaan. Met de opening van de nieuwe winkel in het winkelcentrum in mei, is het parkje weer vrijgekomen en kunnen bewoners weer gebruikmaken van de groenstrook. Alle omwonenden zijn door wijkwethouder Martin Knol uitgenodigd om dit samen te vieren en samen te werken aan de vernieuwde inrichting van het parkje. Deze feestelijke bijeenkomst vindt plaats op woensdag 26 november vanaf 15.30 uur in het parkje aan de Keucheniusware.

De gemeente is begin deze maand gestart met het inrichten van het parkje. In samenspraak met omwonenden is een nieuw inrichtingsplan gemaakt met bloeiende heesters, extra bomen en veel bloembollen. Ook komt er weer een speelplek voor de kleintjes. De werkzaamheden zijn volgens de planning voor de kerst afgerond. Het parkje bij de Keucheniusware heeft geen officiële naam. De gemeente wil daar verandering in brengen met hulp van de bewoners. Bewoners kunnen tijdens de bijeenkomst hun suggesties voor de naam van het parkje via een antwoordkaart inleveren of deze later (vóór 5 december 2008) insturen. De inzender van de winnende naam ontvangt een levensmiddelenpakket van Albert Heijn ter waarde van € 100,-.

Programma

15.30 uur            Ontvangst in het parkje

15.50 uur            Welkom en korte toespraak door wijkwethouder Martin Knol en Ronald Boer van Albert Heijn

16.00 uur            Samen aan de slag, bloembollen planten

17.00 uur             Afsluiting

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Om te beginnen moeten ze in dat parkje enorm grote afvalbakken zetten .Want vlak aan de rand van het park zijn wat zitbanken en prullebakken ,maar de jeugd die daar vertoefd smijt alles van zich af .Ze zijn te beroerd om even hun blikjes of flesjes daar in de bak te deponeren alles ligt op het grasveld .Dus als de grasmaaier komt gaan de blikjes en flesjes aan gruzelementen en is het veld daar onveilig voor kinderen om te spelen .


  ⚠️ Meld

 2. Joint forces park. 😀

  Misschien iets met een naam van een straat uit de buurt, al ligt keucheniuspark of Democratenpark ietwat voor de hand…


  ⚠️ Meld

 3. de naam: ‘Hondepoeppark’! Een beetje flauw is het wel maar het valt me nog steeds op dat baasjes hun hondjes uitlaten op dit veld. Ik vind het wel een leuk initiatief van de gemeente om het park wat op te fleuren maar ben ook terughoudend over de aantrekkingskracht van het vernieuwde park.
  Een paar jaar geleden was het al uitkijken geblazen, een normaal potje voetbal was er al niet meer bij. Voordat je er erg in had was de kans aanwezig dat je hondepoep aan je schoen had zitten.
  Een idee om een hekwerk van /- 70 cm hoog rondom het park te plaatsen?
  Veilig voor kinderen en je kunt honden buiten het park houden


  ⚠️ Meld

Reageer