Senioren bewegen via spelcomputer Nintendo-Wii

Zwolle – Tennissen, bowlen, yoga op de Nintendo-Wii en… SENIOREN. Aankomende woensdagmiddag 26 november gaan de senioren van Stichting Welzijn Ouderen Zwolle bewegen op de Nintendo-Wii.

De Nintendo-Wii is een spelcomputer waarbij de deelnemers tijdens het spelen tegelijkertijd bewegen. Het gebruik is heel eenvoudig en ze kunnen met de Wii in hun eigen tempo en eigen mogelijkheden bewegen. Ze kunnen het spel alleen doen, maar bijvoorbeeld ook met vrienden of kleinkinderen. Studenten Thomas Wieringa en Kelly Roufs, beiden studeren aan het Windesheim te Zwolle, voeren op twee middagen bij SWOZ een onderzoek uit naar de mogelijkheden en beperkingen van de Nintendo-Wii bij senioren.

Afgelopen woensdag 19 november vond de eerste middag plaats. Deelnemers van de pilatesgroep in de Terp en de deelnemers van de dagverzorging in de Terp namen hier aan deel. Er werden hun enkele vragen gesteld op het gebied van gezondheid, verwachtingen, mening en ervaringen met de Wii. Daarna gingen ze met de Wii boksen, bowlen, yoga, pilates en aerobics spelen. Dit was een groot succes! Bij het bowlen werd zelfs een strike gegooid door een mevrouw van 84.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Door jou reacties PP help jij ervoor dat weblog meer gezien wordt als een rarieteitenkabinet dan een serieuze site waar normaal op gereageerd kan worden.Jammer dat dit om zeep geholpen wordt.


  ⚠️ Meld

 2. Geweldig!!! Ik zou wel willen zien hoe dat er aan toe gaat! Misschien moeten ze eens gaan boxen.

  Wii is beter Edwin, het gaat om het aspect ‘beweging’. Ik heb steeds spierpijn als ik heb weer gek heb gedaan met die spelcomputer. Dat zegt denk ik ook wel genoeg toch?


  ⚠️ Meld

 3. @miranda helaas wel, jammer dat het met een wii moet. hardcore gamers kunnen dat ding gewoon links laten liggen. een beetje stom staan te springen omdat mario dat wil, pffft.  ⚠️ Meld

 4. geef die mensen een pakje kaarten en een sjoelbak, wat is dat toch voor een flauwekul met zo,n computer. ben zeer benieuwd of er meer dan 5 deelnemers waren.


  ⚠️ Meld

 5. Geef joop een boxbal en hij kan zijn frustratie daarop afreageren, wat is dat toch voor flauwekul, dat pessimisme op het weblog 😉
  Grapje Joop, maar je voorzet was wel erg gemakkelijk


  ⚠️ Meld

 6. IK denk toch wel dat joop hier een punt heeft. deze nieuwerwetse gamestations zitten erg ingewikkeld in elkaar.
  je moet het meer zien dat het een denksport is voor deze doelgroep om het apparaat op te starten dan een fysiek hulpmiddel om in de benen te blijven.


  ⚠️ Meld

 7. Pp, ik ken initiatiefnemers voor dergelijke projecten. Hiermee wordt echter vaak rekening gehouden. Het is aanschuiven en gamen……Daarnaast wat instructies. De Wii is overigens erg gemakkelijk, je zwaait je arm naar een punt en drukt op de knop, het is echt kinder- dan wel ouderspel

  althans, ik na niet oordelen over dit project, maar ik ga hier eigenlijk gewoon van uit. 😉


  ⚠️ Meld

 8. althans, ik na niet oordelen over dit project, maar ik ga hier eigenlijk gewoon van uit.

  Dit vanwege mijn ervaringen met mensen die met deze projecten bezig zijn……. 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer