Actie Voorpost tegen komst Ulu-moskee

Zwolle – De rechtsextremistische beweging Voorpost gaat actievoeren in de Zwolse wijk Holtenbroek.

Voorpost zegt te zijn ingeschakeld door bewoners van de wijk die zich zorgen maken over de komst van de nieuwe Ulu-moskee. De gemeente gaat in haar ogen volledig voorbij aan de wensen van de wijkbewoners. Op welke manier Voorpost actie wil voeren is nog niet bekend.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 72
 1. Ik wist helemaal niet dat zwolle een recht extremistische organisatie binnen de grenzen had. meer evengoed als dit zo is moet die gelijk worden verwijderd uit onze samenleving. voorts zou ik zelf ook niet naast een moskee willen wonen.Jarenlang naast een moskee in het oude noorden in rotterdam gewoond, maar naast veel herrie, meurt het ook nog eens gigantisch.


  ⚠️ Meld

 2. geschreven door Pp, op 24 november 2008 om 17:58

  Ik wist helemaal niet dat zwolle een recht extremistische organisatie binnen de grenzen had. meer evengoed als dit zo is moet die gelijk worden verwijderd uit onze samenleving.

  Pp is geen voorstander van Nazi’s in Zwolle?


  ⚠️ Meld

 3. Pp dat vervuilen van je buurt door westerlingen en dat je zelf in R’dam hebt gewoond heeft niets met elkaar te maken? of toch? uhh… :'(


  ⚠️ Meld

 4. Zijn het plannen??? Volgnes mij geeft die moskee in assendorp totaal geen overlast, dus waarom zou dat hier in holtenbroek dan wel zo zijn?? Volgens mij komt die partij toch ook niet uit zwolle, zal wel een of ander iemand lid zijn die zijn party genoten oproept deze kant op te komen. Nou ja ik hoop dan dat ze het hier in holtenbroek doen dan zullen we net als bij de vorige demonstratie weer eens flink tegen demonstreren dan maar hopen dat er niet drie keer zoveel politie op de been is dan demonstranten. En dan nog maar zien wanneer ze weer in zwolle willen demonstreren.


  ⚠️ Meld

 5. Kan me niet voorstellen dat het om een rechts-extremistische organisatie gaat… zal wel om een groepje opstandige, verongelijkte pubers gaan…

  Voorpost zegt te zijn ingeschakeld door bewoners van de wijk die zich zorgen maken over de komst van de nieuwe Ulu-moskee.

  Vermoedelijk woont ten minste één van hen in Holtenbroek???


  ⚠️ Meld

 6. jammer dat het door een extreem rechtse organisatie gedemonstreerd wordt… Ik schaar mijzelf totaal niet achter dat domme clubje van niet-geschiedenis kenners, maar ben ook niet voor het bouwen van de moskee… alle vormen van religie lokt in de lange termijn alleen maar geweld uit (ja ook boedhisme!)


  ⚠️ Meld

 7. Ja waarom zou je ingodsnaam niet tegen een moskee mogen zijn?

  NL is toch een land met kerken? en klokkerluiden? of discrimineer ik nu?

  Ik zie liever de moskee daar ook niet komen..

  Neemt niet weg dat het ergens anders mag staan.. westerdveld ofzo heeft niemand last van..


  ⚠️ Meld

 8. Holtenbroekers en Voorpost; jullie weten niet wat jullie missen. Ik woon op hoorafstand vd moskee a/h Assendorperplein. Vele buren vinden het jammer wanneer ‘onze’ moskee weggaat. Behalve wat parkeeroverlast op zeer beperkte tijden (moet je 100 meter lopen, erg he 😉 nooit last. Wel veel plezier met Turks voetbal en op 30/4.
  Hoop dat er nog lang gedemonstreerd wordt en de Assendorpermoskee nog lang blijft .


  ⚠️ Meld

 9. @Larry,

  geschreven door Larry, op 15 november 2008 om 14:48

  Daaraan kun je zien dat die NVU-burgermeester er puur voor zijn eigenbelang zit en niet voor de Zwollenaren.

  Dit klinkt ook aardig radicaal en gaat nergens over!!  ⚠️ Meld

 10. Nou Sig, ten aanzien van Boeddhisme sla jij de plank behoorlijk mis want juist de boeddhisten voeren geen oorlog of oefenen anderzijds geweld uit. Er wordt hun wel geweld aangedaan maar daar kiezen ze niet voor. Alle andere religies zouden hier juist een voorbeeld aan moeten nemen. Over de andere religies heb je min of meer gelijk.

  Het vermijden van al het foute gedrag,
  Het ondernemen van het goede,
  En het ontwikkelen van je eigen geest;
  Dit is de leer van de Boeddha’s.  ⚠️ Meld

 11. @Pp

  Dankzij het laffe gedrag van Herr B?rgermeister H.J. Meijer in augustus jl., door de NVU toestemming te geven voor een demonstratie, denken de mensen achter de rechtsextremistische beweging Voorpost nu een vrijbrief te hebben om dergelijke acties in Zwolle op te kunnen zetten. >:(  ⚠️ Meld

 12. Tussen Berkum en de voetbalclub Berkum ligt een stukje land met een paar zielige boompjes dat ze bos noemen.
  Dát vind ik nou een prachtige plek voor een moskee. ;D


  ⚠️ Meld

 13. Of op de plek van de C1000, de Berkummers zelf karren toch allemaal naar de Aa-Landen voor hun boodschappen(gratis parkeren he). 😀


  ⚠️ Meld

 14. Wat een ophef over een moskee. Zo deze ophef er ook zijn geweest als het een katholieke, christelijke, hervormde of wat voor kerk dan ook, betrof?
  Ik kan me voorstellen dat juist in de wijk Holtenbroek verhoudingsgewijs meer mensen zijn die hun geloof belijden in een moskee ipv in een kerk.


  ⚠️ Meld

 15. geschreven door Larry, op 25 november 2008 om 09:38

  @Pp

  Dankzij het laffe gedrag van Herr B?rgermeister H.J. Meijer in augustus jl., door de NVU toestemming te geven voor een demonstratie, denken de mensen achter de rechtsextremistische beweging Voorpost nu een vrijbrief te hebben om dergelijke acties in Zwolle op te kunnen zetten.

  Toch denk ik dat je goed moet nadenken voordat je sommige dingen post.
  Meijer heeft niet zozeer toestemming gegeven voor de demonstratie. Hij heeft onderzocht (waarschijnlijk laten onderzoeken :D) welke mogelijkheden er waren géén toestemming te geven. Die mogelijkheden zijn nu eenmaal te beperkt.
  Van een andere kant belicht is dat ook maar goed ook. (Niet dat ik vind dat de NVU zomaar overal moet kunnen demonstreren hoor!) Anders krijg je naar mijn idee, dat een burgemeester iedere demonstratie die hem enigszins niet aan staat maar gaat verbieden. Lijkt me stug, dat we dat willen!


  ⚠️ Meld

 16. @ Larry

  Dankzij het laffe gedrag van Herr B?rgermeister H.J. Meijer in augustus jl., door de NVU toestemming te geven voor een demonstratie,

  Heb je wel de reacties van de burgemeester gevolgd? Hij heeft er ALLES aan gedaan om dit tegen te gaan. Als je na de demonstraties ook nog eens tv oost had gekeken, wist je wel genoeg. De burgemeester heeft het zelfs rechterlijk gespeeld, maar de reden van de demonstratie werd het vrijbriefje van de NVU. Ik vind dat onze burgemeester juist ballen heeft. Want Constant Kusters stond voor zijn deur en hij heeft hem weggestuurd. Ga even terug naar de site van de NVU. Daar zijn ze pissig en willen ze terugkomen, omdat de burgemeester hen zo heeft tegen gewerkt.
  Sorry Larry, ik denk dat je hier verkeerd zit!

  Dit komt van de NVU site

  Dit als een reactie op de uitspraak van burgemeester Meijer van Zwolle die wil dat een rechter zich maar eens moet uitspreken over een eventueel verbod op demonstraties van de NVU. Dit omdat de burgemeester vindt dat NVU-demonstraties keer op keer uit de hand lopen. Kusters geeft de burgemeester geen enkele kans en wijst op het recht tot demonstreren.

  http://www.nvu.info/media/72.html

  Tussentijds stond er nog één of andere blog van de heer Kusters waarin hij de burgemeester aanviel, omdat hij hen zo dwars lag!  ⚠️ Meld

 17. Opletter, Boeddhisme is wel degelijk een religie. Boedhisme een non-theïstische religie welliswaar, en daarnaast ok een filosofische stroming. (geen God). Religie betekent ‘zingeving’. Hoewel religie een interpretabel begrip is, is Boeddhisme een vorm van spiritualiteit. En zingeving is Boeddhisme ook wel degelijk. Mijn interpretatie van Boeddhisme; een duidelijk geval van religie.


  ⚠️ Meld

 18. Precies,

  elk nietszeggend extreemrechtse flapdrollengroep krijgt media aandacht nu in Zwolle de NVU de boel op scherp heeft gezet.
  Maakt ook niet uit, heel Zwolle heeft duidelijk gemaakt geen enkele vorm van extreminisme te accepteren.  ⚠️ Meld

 19. hahahahahah willen ze gaan demonstreren bij ons in de voortuin???????? datum al bekend??? het liefst natuurlijk int weekend en ’s avonds overdag mag natuurlijk ook zal weinig uitmaken maar ff kiekn of ze daar de ballen voor hebben!! het verstand i.i.g. niet!!! ;D


  ⚠️ Meld

 20. Een religie zonder god. Boeddhisme is een manier van leven. Jouw dagelijks leven is toch ok geen religie of wat jij in de avonduren doet ghehe?


  ⚠️ Meld

 21. @Zwolleeder
  Nabij het FC Zwolle stadion kan men prima een moskee bouwen,
  veel parkeerruimte. Misschien is het zelfs mogelijk om een nog niet verhuurd gedeelte van het stadion als moskee te gaan gebruiken.  ⚠️ Meld

 22. nee, maar zingeving is ook iets anders dan de dagelijkse bezigheid. het in een manier van denken en ervaren. Wanneer deze manier van denken en ervaren via vooraf gestelde richtlijnen verloopt, hierin meegenoemen een gestandaardiseerde opvatting omtrent spiritiualiteit. Dan heb je het over religie, naar mijn mening. Nogmaals, religie is geen vaststaand begrip, er kleeft een gevoelswaarde aan vast. Daarom kan Boedhisme in jouw ogen net zo rechtvaardig niet onder de noemer ‘religie’ vallen, als dat het rechtvaardig is dat ik het wel als religie beschouw 🙂


  ⚠️ Meld

 23. Oei oei! Zometeen word ik weer door de admin op de vingers getikt!

  geschreven door assendorper, op 24 november 2008 om 22:09

  Holtenbroekers en Voorpost; jullie weten niet wat jullie missen. Ik woon op hoorafstand vd moskee a/h Assendorperplein. Vele buren vinden het jammer wanneer ‘onze’ moskee weggaat. Behalve wat parkeeroverlast op zeer beperkte tijden (moet je 100 meter lopen, erg he nooit last. Wel veel plezier met Turks voetbal en op 30/4.
  Hoop dat er nog lang gedemonstreerd wordt en de Assendorpermoskee nog lang blijft .

  Ik vind hier wel wat in zitten. Dan heb je de mening van iemand die er zelf met de neus bovenop zit. Zal wel weer zijn “wat de boer niet kent…”


  ⚠️ Meld

 24. Had gehoopt veel gezichten te zien, tijdens het ‘stad in debat’, in het kader van de status/mogelijke verbetering omtrent de democratie in Zwolle en de werkng van wijkplatforms.

  Het burgerpanel was er, naast partijen en bestuursleden wijkplatforms en helaas maar een paar geïnteresseerden, die de Zwolse democratische wens vertolkten. Zo wordt democratie praktisch een monarchie 😉


  ⚠️ Meld

 25. @ Gezellig: Wat is de achterliggende gedachte bij deze tekening?
  Dat shirt begreep ik en was grappig. Denk dat Natascha het gelijk aan zou willen schaffen…


  ⚠️ Meld

 26. Nee, maar het was me ook niet om ze voor blok te zetten. Een vraag die ze misschien mee zouden kunnen nemen voor de toekomst. Volgens mij vonden ze hem wel bruikbaar 🙂


  ⚠️ Meld

 27. Tuurlijk niet, geintje. Was het interessant? Vroegen ze zich nog af hoe ze de besluitvorming meer naar de burger konden krijgen? Zodat ze burger zich meer serieus genomen voelt? Persoonlijk klaag ik niet zo, maar ik lees hier nog wel eens een kritische kanttekening…


  ⚠️ Meld

 28. Jah, de toonzetting was vrij serieus, ook opbouwend. Maar inderdaad, hoor vaak kritiek, maar als het er op aankomt, lijkt het allemaal toch wel mee te vallen 😉


  ⚠️ Meld

 29. Wat een kortzichtigheid weer.
  Al jaren zit de moskee op het assendorperplein, en heeft daar een geweldige reputatie opgebouwd met de buurt.
  Er is echt helemaal niemand die er last van heeft.
  En nu ze willen verhuizen naar een grotere ruimte hebben opeens allerlei mensen uit een andere stad iets te melden.

  Joh, loop er eens langs of zelfs misschien wel binnen, je zal merken dat het echt heel erg overdreven wordt.
  Het valt me wel een beetje op dat hoe verder je er vanaf woont, hoe meer je erover te zeggen hebt.

  Die voorpost is een ideetje van mensen buiten zwolle, die echt helemal niet weten waar ze het in de praktijk over hebben.  ⚠️ Meld

 30. als het defileren voorpost goed bevalt is het misschien een idee om ze “en faveur” mee te laten marcheren in de carnavalsoptocht komende carnaval. kunnen we voor een inschrijvingsformulier wellicht een van de kopstokken van deze feestbeweging hiervoor aanstralen?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.