IJssel - Foto: Wouter Steenbergen
IJssel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt en regenachtig

Zwolle – Woensdag staan er opnieuw buien op het programma. Op dinsdag kregen wij een aantal keer te maken met een wolkbreuk, waardoor er flinke plassen ontstonden. Waar op deze dag regen, hagel en onweer present waren, zal er op woensdag vooral regen en harde wind aanwezig zijn.

De zon doet haar best om warmte te creëren maar heeft geen schijn van kans, er is behoorlijk dikke bewolking aanwezig. Hierdoor is het tussen de buien door zoeken naar de zon, maar zal het door menigeen gewaardeerd worden wanneer de zonnestralen te zien zijn. Er staat een vrij krachtige westenwind. De wandelaar van de weerfoto bij de IJssel zou hier op woensdag niet moeten lopen, de harde wind en regen zouden weleens voor gevaarlijke taferelen kunnen zorgen. De middagtemperatuur zal rond de 14 graden liggen, wat fris voor de tijd van het jaar is.

Donderdag wordt de buienkans minder en staan er later op de dag opklaringen op het programma. Hierdoor krijgt de zon meer kans om warmte af te geven en zal de temperatuur ook iets gaan stijgen. Het wordt een dag die in het teken staat van de overgang naar droog weer. De kans op een bui is zeker aanwezig, naar alle waarschijnlijkheid blijft het op deze dag niet droog. Wel gaat de wind van richting veranderen en waait het iets minder hard. Het wordt ongeveer 15 graden. In de loop naar de nacht koelt het af naar 7 graden.

Vrijdag blijft het droog. De zon krijgt serieuze kansen en zonneaanbidders zullen weer opgelucht adem kunnen halen. In de tuin of op het balkon zal het prima toeven zijn. Er staat een matige wind die afkomstig is uit het noorden. Wanneer de zon schijnt zullen de temperaturen snel gaan stijgen. De middagtemperatuur ligt rond de 18 graden.

De Zwolse horeca zal wel blij zijn met het wat op het programma staat voor aankomend weekend. De wind gaat meer liggen, het blijft warm en is de kans op een bui nihil. Wellicht zien we de 20 graden nog op de thermometer verschijnen. Dit zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Of dit warmere droge weer na het weekend nog aanhoudt of slechts een uitschieter is, lees je hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: