Zesde editie Zwolse kleindier- en vogelshow

Zwolle – Het is alweer de zesde Zwolse kleindierenshow die vrijdagavond 28 november en zaterdag 29 november wordt gehouden. De organisatie ligt net als voorgaande jaren in handen van de Zwolse Kleindieren Club, in samenwerking met de Zwolse Vogelliefhebbersclub, Landstede en de Groene Welle. Studenten van aanverwante opleidingen doen voor en tijdens het evenement praktijkervaring op en ondersteunen daarmee de organisatie. Liefhebbers en fokkers van allerlei soorten kleindieren, zoals cavia’s, konijnen, kippen en vogels, laten hun dieren zien aan het publiek.

De Zwolse show is in de afgelopen jaren flink gegroeid.Een van de verenigingen die zich presenteert, is de Zwolse postduivenhoudersvereniging. Zij waren vorig jaar voor het eerst van de partij om hun tak van de duivensport te promoten. Verder zijn de Zwolse Kleindieren Club, de Nederlandse Bond van Vogellief- hebbers, Touwslagerij, Boerengoed, de gezamenlijke Zwolse postduiven-verenigingen en een dierenspeciaalzaak aanwezig met een stand. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Zij kunnen met hun konijn of cavia op de foto, zich als dier laten schminken, of meedoen aan een speurtocht tussen de kooien.

Vrijdag overdag is de hal voor de kleindierfokkers en de keurmeesters. Zij zijn de hele dag bezig met het beoordelen en kwalificeren van de dieren. Bezoekers kunnen ’s avonds in een catalogus zien welk predikaat de verschillende dieren hebben gekregen en welk dier tot mooiste is uitgeroepen. De vrijwilligers en keurmeesters worden ondersteund door leerlingen van Landstede, die overigens ook de rest van de tijd aanwezig zijn om te helpen daar waar het nodig is.

Ook voor leerlingen van de Groene Welle is een rol weggelegd. Zij zorgen voor de aankleding van de hal, met mooie zelfgemaakte bloemstukken.

De Zwolse Kleindier- en Vogelshow wordt gehouden in de ZBC hal aan de Ossenkamp 5 in Zwolle. De show is open op vrijdag 28 november van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 29 november van 10.00 tot 16.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 3,50. Voor kinderen tot 12 jaar is het gratis.

Artikel delen: