Dick Emmer nieuwe gemeentesecretaris van Zwolle

Dick Emmer nieuwe gemeentesecretaris van Zwolle

Zwolle – Dick Emmer wordt de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van gemeente Zwolle. Hij volgt Ingrid Geveke op, die per 1 februari de gemeente verliet.

De heer Emmer is op dit moment gemeentesecretaris van Hilversum en was dat eerder ook al in de gemeente Velsen. In de tussenliggende tijd was hij wethouder in de gemeente Zaanstad. Hij begint zijn werkzaamheden in Zwolle op 15 oktober.

De selectiecommissie onder leiding van burgemeester Peter Snijders ziet in Dick Emmer een ervaren secretaris, die voldoet aan het gewenste profiel.

Peter Snijders: “Ik ben ervan overtuigd dat we met Dick Emmer een waardige opvolger hebben gevonden voor Ingrid Geveke. Hij is zeer ervaren en heeft gevoel voor het functioneren van een centrumgemeente in een sterke regio. Daarbij hebben we het vertrouwen dat hij in staat is onze medewerkers op inspirerende wijze mee te nemen in de verdere ontwikkeling van de organisatie, zodat Zwolle op passende wijze om kan gaan met de strategische vraagstukken die de komende jaren op ons af komen. Wij verheugen ons als college op zijn komst”.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Da’s is een aardige progressie gezien het aantal inwoners! Daar zal zijn salaris (net als die van B & W) ook wel op gebaseerd zijn. Die promotie en Zwolle is natuurlijk uitgesproken unieker, historischer, vriendelijker, creatiever en gezelliger dan 1 van de 3 andere genoemde gemeenten.
  Er zal toch ook wel een eis zijn dat hij hier komt wonen.
  Maar was wethouder niet het leukst, tussen functies als algemeen directeur/gemeentesecretaris?
  Namens welke partij zat hij trouwens in het college?
  Is Zwolle, na Velsen en (vooral Hilversum) zo’n promotie?

  Nou ja, t zal allemaal wel. De aanstelling gaat pas over 4,5 maand in, tegen die tijd weet ik het vast niet meer.
  Een inwoner heeft sowieso eigenlijk niet snel contact met een gemeentesecretaris.

  Bovenal, Dick Emmer, veel geluk een gezelligheid in onze machtig mooie stad…. wanneer je er aan toe bent natuurlijk.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.