Icecarvers aan de slag!

Zwolle – Zondagmiddag zijn de eerste ijskunstenaars of icecarvers, zoals zij genoemd worden, in Zwolle gearriveerd en begonnen met hun ijs- en sneeuwproject “Bijbelse vertellingen in ijs en sneeuw”. Hiermee is het kunstzinnige begin gemaakt van één van de grootste overdekte ijssculpturenfestivals ter wereld op Park de Weezenlanden in Zwolle. Onder de luide “klanken” van de kettingzagen en een temperatuur van min 8 graden, waren maandagmiddag, de eerste contouren al zichtbaar. Het is onvoorstelbaar hoe helder het ijs is, waar de kunstenaars mee werken. Luchtbellen zijn nauwelijks zichtbaar.

Voor een leek lijkt het een ruige benadering met de kettingzaag, maar de werkelijkheid is anders. Met een grote precisie worden in de thermische tent met een oppervlakte van 2000 m2 de grote blokken ijs aangevallen. Deze vorm van beeldhouwkunst groeit snel in populariteit, zeker in Scandinavische landen en dan met name in Finland. Overnachten in een sneeuwhotel lijkt in ons kikkerlandje onwerkelijk, maar is in Finland de werkelijkheid van de winterdag. Ook het trouwen in een kapel van sneeuw en ijs is een ware romantische, echter een ijskoude happening, waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt.

Voor meer  foto’s klik op “Lees verder”

 

Uw geduld moet nog even op de proef worden gesteld. Op zaterdag 6 december 2008 zullen de deuren van de tent op Park De Wezenlanden worden geopend. Op zondag 1 februari 2009 sluiten de deuren weer en zullen de verwachtte 150.000 bezoekers hebben genoten van deze bijzondere vorm van kunst.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. @moi, dat moet je symbolisch zien.

    Des te beter de economie van een land zich ontwikkelt, des te minder het aantal “zwaar” gelovigen. Door hogere temperaturen
    smelten deze kunstwerken, ze blijven alleen 100% in stand als het onder nul is.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.