Librije’s Zusje krijgt ster van Michelin

Zwolle – Restaurant Librije’s Zusje uit Zwolle heeft dinsdag een eerste Michelinster mogen ontvangen. Michelin heeft in totaal twaalf restaurants in Nederland bekroond met één Michelinster. De grote broer, restaurant De Librije, behield zijn drie sterren die het al sinds 2004 heeft. De beide ondernemingen zijn eigendom van het culinaire duo Jonnie en Thérèse Boer.

Het is bijzonder dat Librije’s Zusje een Michelinster heeft gekregen, aangezien het restaurant, en onderdeel van Librije’s Hotel, pas sinds dit voorjaar geopend is. De twaalf nieuwe sterrestaurants zijn Aan de Poel in Amstelveen, ’t Nonnetje in Harderwijk, De Heer Kocken in Vught, Lakes in Hilversum, De Molen in Kaatsheuvel, Posthoorn in Monnickendam, Cour du Nord in Nooitgedacht, Frouckje State in Ryptsjerk, Culinaire Verwenneij Bij Jef in Den Hoorn (Texel), De Moerbei in Warmond, De Hoefslag in Zeist en Librije’s Zusje in Zwolle. De totale lijst van Michelin kunt u hier bekijken.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Gefeliciteerd !

  Er zal onder de Zwollenaren wel weer een stroom van negativiteit losbreken over het prijsniveau van dit restaurant. Zucht ! :'(.

  Als je hard werkt en een goed product aflevert mag je er toch ook
  dienovereenkomstig voor beloond worden ?  ⚠️ Meld

 2. Mooi voor Jonie en Therese dat ze er een ster bij krijgen.
  Ik vind het wel enigzins discutabel dat deze wordt toegekend aan een zaak die pas sinds dit voorjoor haar deuren heeft geopend.
  Er zijn genoeg andere goede reataurants die al jaren aan de weg timmeren maar die niet in aanmerking komen voor een Michelin ster.
  Zal het dan toch te maken hebben dat de Librije en zijn zusje en het hotel alleen voorziet in een ‘bepaalde’ doelgroep die aardig wat eurootjes te besteden hebben…….


  ⚠️ Meld

 3. Remco, ik moet zeggen dat alles wat Johnnie Boer aanraakt een soort unieke exclusiviteit heeft, die ik elders niet zie……Ik kan me de ster zeker voorstellen. Daarnaast heeft de familie Boer in andere zaken bewezen hun continuïteit te kunnen garanderen. Misschien dat het daardoor relatief snel uitgereikt is.


  ⚠️ Meld

 4. Bedankt voor het overzichtje Krul, ik dacht dat het veel duurder was, maar ?? 58,50 voor een 4 gangen menu valt me 100% mee. Misschien dat ze tussen kerst en nieuwjaar nog een tafeltje hebben, al ben ik bang van niet. Anders maar een keer in januari.


  ⚠️ Meld

 5. Verkijk je niet op die viergangenmenu want het is niet veel wat je op je bord krijgt en je moet ook niet te hard drinken want zo,n flesje is zo leeg


  ⚠️ Meld

 6. Als je veel wilt eten voor weinig moet je gewoon naar de chinees om de hoek gaan. Wil je exclusief uit eten en bijzonder dingen proeven dan ben je bij de fam. Boer aan het juiste adres. Zo simpel is dat!


  ⚠️ Meld

 7. want het is niet veel wat je op je bord krijgt

  Dat dacht ik ook toen ik een keer bij de ‘Koperen Hoogte’ ging eten, maar aan het einde zat je wel vol. Dit soort restaurants weten precies hoe voedzaam elk ingrediënt is en hoe dit te combineren is met de gerechten.
  Als je goedkoop ‘klem’ wilt eten moet je naar Van der Valk en om extra aardappel-krokketjes of boontjes vragen en afsluiten met een ‘Dame Blanche’. ;D


  ⚠️ Meld

 8. Ongewoon gewoon goed
  Natuurlijk hulde voor Jonnie en Thérése maar ook voor alle hardwerkende mensen die in Librije’s Zusje elke dag een top prestatie neerzetten, Denk aan Johan en Milena, Sidney, Arjan en Leendert. Jonathan, Guido en alle anderen die zorgen dat de gasten op een unieke wijze culinair worden verwend. En mensen zoals bijvoorbeeld pieter…… Waarom zo negatief? wel eens wezen dineren in de Librije of Librije’s Zusje? of is het toch afgunst?

  Hiebij aan al het personeel van de Librije, Librije’s Zusje, Librije B.V. en Koperen Kees… VAN HARTE GEFELICITEERD!
  🙂


  ⚠️ Meld

 9. Tja Dennis, vrees dat ontzettend veel mensen enorm afgunstig zijn. Geen aandacht aan besteden, lijkt me moeilijk genoeg voor die mensen zelf…


  ⚠️ Meld

 10. Paul de Leeuw vertelt net dat hij gister bij een uitstekend restaurant in Zwolle is wezen eten. Geloof met die zoon van bolle Jan en z’n vrouw. Maar die vind ik minder interessant. Zwolle is weer genoemd 😉


  ⚠️ Meld

 11. Denk dat je nog best gezellig met Pauli wat achterover kunt drukken. D*ndert dan niet zoveel waar je bent. Zwolle wordt natuurlijk wel van harte aanbevolen 😉


  ⚠️ Meld

 12. @ Opletter: René is interessanter/zwaarder/gezelliger dan hij overkomt of eet/drinkt hij meer of is ie meer met de vrouwtjes bezig?
  Verwacht eigenlijk wel méér te horen van een opletter. 😉


  ⚠️ Meld

 13. Ik ga niet in op wat jij schrijft nu. dat staat ver af van wat ik in mijn eerder schrijven schreef.

  Kijk Froger had meer geld dan jb toen die wilde beginnen, als er dan iemand op staat die jou wel wil helpen etc…rene froger

  ==========

  Gaat dit nog over de Michelinster voor Librije’s Zusje?


  ⚠️ Meld

 14. adm of wie je ook bent

  Gaat dit nog over de Michelinster voor Librije’s Zusje?

  Waarom plaats je onderstaande zin alleen bij mij? maak he
  Gaat dit nog over de Michelinster voor Librije’s Zusje?


  ⚠️ Meld

 15. Correctie

  adm of wie je ook bent

  Gaat dit nog over de Michelinster voor Librije’s Zusje?

  Waarom plaats je onderstaande zin alleen bij mij?


  ⚠️ Meld

 16. Correctie

  adm of wie je ook bent

  Gaat dit nog over de Michelinster voor Librije’s Zusje?

  Waarom plaats je bovenstaande zin alleen bij mij?  ⚠️ Meld

 17. @Opletter

  Kijk Froger had meer geld dan jb toen die wilde beginnen, als er dan iemand op staat die jou wel wil helpen etc…rene froger

  Wil je hiermee beweren dat Froger een investering heeft gedaan in de zaken van Jonnie Boer? 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.