Wegpiraten maakten Zwolle onveilig

Zwolle – Op woensdag 12 november tussen 21.00 en 21.30 uur brachten twee autobestuurders de verkeersveiligheid in Zwolle ernstig in gevaar door zeer onverantwoordelijk rijgedrag. Het gaat om bestuurders van een groene Volkwagen Polo en een grijze Alfa Romeo. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van het rijgedrag van deze automobilisten.

De bestuurder van de Volkswagen Polo reed over de oude IJsselbrug richting het centrum van Zwolle en kwam daar de bestuurder van de Alfa achterop. Vanaf dat moment begon de wegpiraterij, waarbij de bestuurders langzaam en hard rijden afwisselen, elkaar afsneden, achtervolgden, rechtdoor reden op een voorsorteervak voor rechtsaf en over de weg slingerden. Bij de Van Karnebeekstraat werd bijna een fietser aangereden en op de kruising Assendorperstraat-Luttenbergstraat botste de bestuurder van de Polo tegen een verkeersheuvel, doordat hij werd afgesneden door de Alfa. De bestuurders reden onder andere op de IJssellalllee, de Veerallee, de Willemskade en Burg. Van Roijensingel. Bij het station reden ze meerdere rondjes over de rotonde. De bestuurder van de Polo belde de politie, omdat hij schade had aan zijn auto. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van dit voorval.

Met name mensen die gezien hebben dat de Polo bij de kruising Assendorperstraat-Luttenbergstraat tegen de verkeersheuvel botste, wordt verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Als ik dit verhaal zo lees, maakte de bestuurder van die Polo zich net zo schuldig aan wegpiraterij als die andere gast.
    Moet hij nou niet zeuren dat hij schade heeft, want dat is grotendeels ook eigen schuld.

  2. Juist André die vent van de polo moet niet zeuren want dan had hij maar eerder moeten afhaken van dat gedoe dan had de alfa rijder wel doorgereden.ze zullen elkaar wel uitgedaagd hebben in het begin ,dus koekje van eigen deeg.

Reageer