Expositie Eregalerij FC Zwolle

Zwolle – Van 14 december t/m 18 januari 2009 exposeert het Stedelijk Museum in Zwolle geschilderde portretten van oud-voetballers van FC Zwolle. De expositie wordt geopend door de bekende voetbaljournalist Johan Derksen.

FC Zwolle heeft vele topspelers in zijn gelederen gekend, zoals Bep Bakhuys, Rinus Israël, Jaap Stam en Henk Timmer. Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe stadion van de club maakte beeldend kunstenaar Henk Heideveld schilderijen van 25 bekende voetballers. De schilderijen zijn tijdens de winterstop in het Zwolse museum te zien.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Peter van vd Hengst was wel een heel ander gezicht destijds bij PEC. Zijn naam scanderen klonk ook zo mooi aan de Ceintuurbaan. Prettige bijkomstigheid waren die andere handvol ex-Ajacieden die nieuw elan brachten.

  Henk Timmer wilde niet vereeuwigd worden door deze kunstenaar?


  ⚠️ Meld

 2. We zingen peter van der hengst lalalalala.
  Destijds waren het nog semi profs,Peter deed daarnaast verzekeringen,EN de illegale lotto zo kwam hij wekelijks het geld halen.
  Was ik bij de laatste wedstrijd in het Oosterenk,wie kwam ik tegen ?Juist Peter.Herkende hij me nog na al die jaren.(25 !)Trok natuurlijk wel aandacht met mn Dr Schupp shirt 😀

  Ik begon al te twijfelen over je voetbalkennis Joop. 😉


  ⚠️ Meld

 3. Hoi dick
  Naast Peter had je natuurlijk Jan Weggelaar en later de snelste speler ooit bij PEC/FCZ Edwin v Ankeren,allemaal uit de Ajax school.
  Zal er vast nog wel één vergeten zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.