Zwolle Zuid in landelijk Inspiratieboek

Zwolle –  Afgelopen twee jaar heeft welzijn- en kinderopvangorganisatie TRAVERS samen met de Brede Scholen IJsselhof, Octopus en Phoenix een geweldig succes behaald met de ontwikkeling van dagarrangementen. Dit succes blijkt niet alleen uit de positieve reacties van kinderen en ouders maar ook uit het feit dat het project in Zwolle Zuid opgenomen is in een Inspiratieboek, dat landelijk uitgebracht wordt. Op 27 november zal, tijdens de Slotconferentie van Dagarrangementen en Combinatiefuncties in Deventer, het eerste exemplaar van dit boek uitgereikt worden aan staatssecretaris Sharon Dijksma.

Bij het realiseren van een dagarrangement gaat het om het opzetten van een jeugdvoorzieningenstructuur met een doorlopend aanbod van opvang, onderwijs, overblijf en sport, welzijns- en culturele activiteiten. Toen men met het Project Dagarrangementen in Zwolle Zuid startte was de kinderopvang op de Brede Scholen eigenlijk al goed geregeld. Men wilde met name de naschoolse opvang een kwalitatieve impuls geven gericht op talentenontwikkeling en meer keuzemogelijkheden voor kinderen. Om dit te bereiken gingen de Brede Scholen een samenwerking aan met organisaties als TRAVERS, SportService Zwolle, De Muzerie en de Landstede. 

Er ontstond een carrousel van naschoolse activiteiten die rouleren tussen de drie brede schoollocaties, maar waarbij de kinderen ook kunnen rouleren. Hierdoor is de keuzemogelijkheid voor de kinderen verdrievoudigd. Deze activiteiten zijn niet alleen toegankelijk voor kinderen uit de BSO, maar ook kinderen die verder niet van buitenschoolse opvang gebruik maken kunnen meedoen in het naschoolse aanbod. Via www.stadskids.nl en de stadskidsfolder kunnen ze zich inschrijven op activiteiten. 

De kinderen zijn dik tevreden, ze vinden de activiteiten leuk en er is genoeg te kiezen. De activiteiten zijn dan ook erg divers; creatieve activiteiten, muziek en dans, sport, techniek, natuur. Alles komt wel een keer in het jaar als mogelijkheid voorbij.

Artikel delen:

Reageer