Slotconcert en lichtjestocht op Kranenburg

Zwolle – In 2008 bestaat begraafplaats Kranenburg 75 jaar. Daarom zijn er vier gedenkmomenten georganiseerd, één in elk van de vier seizoenen. De vierde en laatste jubileumbijeenkomst is op donderdag 27 november. Op deze dag speelt het Fiori strijkkwartet het slotconcert uit ‘De Vier Jaargetijden’ van Vivaldi. Ook is er ruimte voor een moment van bezinning en kan men meelopen in een lichtjestocht. Iedereen is van harte welkom om bij deze laatste jubileumviering aanwezig te zijn.

Ter gelegenheid van Kranenburg 75 jaar is er een brochure gemaakt met de geschiedenis van Kranenburg als begraafplaats en park. Ook zijn er twee wandelroutes gemaakt waarvan de één langs bijzondere plaatsen en monumenten gaat en de andere langs de bijzondere flora en fauna van Kranenburg. Deze wandelroutes en de brochure zijn verkrijgbaar op het Stadskantoor, het Informatiecentrum van de gemeente Zwolle en bij de beheerder van Kranenburg.

Programma: 

17.00 uur          ontvangst in Uitvaartcentrum Kranenburg

17.30 uur          strijkkwartet speelt slotconcert Vivaldi

17.40 uur          bezinningsmoment

17.45 uur          lichtjestocht

19.00 uur          einde

Vier seizoenen, vier gedenkmomentenVier gedenkmomenten rond vier seizoenen. De vier jaargetijden van Vivaldi zijn de rode draad en verbinden de gedenkmomenten. Tijdens ieder gedenkmoment brengt het Fiori strijkkwartet een seizoen uit de vier jaargetijden ten gehore. 

Symposium

Ook medewerkers van de gemeente Zwolle besteden op 27 november extra aandacht aan thema’s rondom begraven. ’s Middags organiseert de gemeente een vakgerelateerd symposium voor beheerders en beleidsmakers. Zij zullen dan onder andere stil staan bij het spanningsveld tussen regelgeving en praktijk.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.