Berkum 9 verliest € 4000,= bij elkaar

Zwolle – De spelers van Berkum 9 hebben ruim € 4000,= bij elkaar verloren. Het gehele bedrag komt ten goede aan het Ronald McDonald huis in Zwolle. Aanstaande zaterdag overhandigt teambegeleider en speler Gerald Tijhuis de vette cheque aan bestuurslid Gertie Sonnenberg en huismanager Lianne Booijnk. Dit gebeurt in de rust van het hoofdklasse duel tussen Berkum en sc Genemuiden.

Tijdens de gebruikelijke derde helft is het idee geboren. Initiatiefnemer Gerald Tijhuis: “We willen op deze manier van een nood een deugd maken. Verliezen doen we, helaas, toch vaak. Dan kunnen we op deze manier in ieder geval het Ronald McDonald huis blij maken, dachten we.” De tegenstander van deze Nederlagencompetitie legt € 150,= in om tegen Berkum 9 te spelen. Dit geld gaat rechtstreeks naar het RmD huis in Zwolle. “Daarnaast hebben we met hulp van sponsors en particuliere bijdragen het bedrag tot ruim € 4000,= laten oplopen”, aldus Tijhuis.

In de rust (ca. 15.45 uur) van het thuisduel van het eerste elftal van Berkum aanstaande zaterdag tegen sc Genemuiden reikt hij met zijn ploeggenoten de cheque uit. Speciaal hiervoor komen RmD bestuurslid Gertie Sonnenberg en huismanager Lianne Booijnk naar sportpark De Vegtlust.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. een hele goeie aktie die navolging verdiend. hiermee is ook meteen de beste aktie van dit team genoemd want als voetballiefhebber heb je er niets te zoeken, zonder meer het slechtste team ooit van de VVB


  ⚠️ Meld

 2. In 7 dan Joop, daar schijnen nogal wat toppers rond te lopen? Sprak van het weekend weer eens een bijzonder vriendelijk kantinemedewerker. Zou nog wel eens rechter kunnen worden, strafrecht.
  En je raad nooi wie mij leider was toen ik er mijn zoontje in de E trainde?


  ⚠️ Meld

 3. die tijhuisen zijn de drijfveren van deze gezellige vereniging, die ouwe tijhuis hefet zich ook jaren het vuur uit de slof gelopen voor de vvb en de bonnen. Famtastisch initiatief! Hulde 😉


  ⚠️ Meld

 4. Roelie P is zonder meer n topper! En Mannus en Jan W. en al die anderen daar, ik voetbalde graag tegen Berkum, ze geven er voorzetten dat de sneeuw nog op de bal zit als ie weer voor doel kwam.
  En in de kantine was het altijd erg gezellig toeven.  ⚠️ Meld

 5. ZElf kijk ik altijd graag naar het 7e van de vv, hier hebben ze ook iets leuks bedacht voor het goede doel. Aankoomende weken gaan we onder genot van pils en van NElle verderer evalueren. Jacques Tijhaar gaat een belangrijke rol vervullen in ons plan dat is al zeker.


  ⚠️ Meld

 6. Strak plan Joppuh. Berkum-7 is ook een bezienswaardigheid, alleen de onverschrokken keeper al 😉 Begreep dat er een aantal Berkummers op een wel hele bijzondere manier naar BQ1 – Berkum1 gaan trouwens.


  ⚠️ Meld

 7. Kom anders eerst as zaterdag even in de gezellige WVF-kantine kantelen Joppuh? Eerst even kijken of het eerste de 1e plaats tot de winterstop kan vasthouden om daarna van de omgeving te genieten 8)


  ⚠️ Meld

 8. die oude keepre van berkum 7 bonkersens ofzoiets dat was helemaal een atractie :-*, verder vebaast het mij niets dat dit team, berkum 9 zoveel heeft ingezameld het is een bar en boos team, winnen deze mensen uberhaupt wel s n potje?


  ⚠️ Meld

 9. 😀 Joppuh, inderdaad zit dat er dik in.
  @ Arthur keeper Berkum-7 is toch niemand minder dan de immer vriendelijke Girbe K? Verder lopen er nog minstens 2 attracties in.


  ⚠️ Meld

 10. Volgens Pp zit kooijman nog steeds thuis met twee gebroken enkels. Maar ik zou zo een twee drie niet durven zeggen of die lege plek tussen de palen kan worden opgevuld door Bongers. We zouden even naar Moby Dick kunnen gaan en het even aan bongers kunnen vragen.


  ⚠️ Meld

 11. Girbe zat de laatste keer, toen ik hem bij WVF sprak, idd goed in de lappenmand. Maar hij staat nog wel op de elftalfoto. Wij hebben alvast de keeperstrainer naar W.holte gehaald. Anders wil Marcel v/d K. misschien wel in 7 keepen?


  ⚠️ Meld

 12. Geef mij keeper H. Jacobs maar, wie kent hem niet, bijgenaamd Pagliuca, hij wisselde heel grillig de fraaiste reddingen af met de meest hilarische blunders…. 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.