Week van de Bodem met Ali B in Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag 28 november komen zo’n 600 leerlingen van de basisscholen in Zwolle naar Christelijke Hogeschool Windesheim. Ali B reikt dan samen met wethouder Gerard van Dooremolen de eerste lespakketten ‘Bodem Nu’ uit. Aansluitend worden de leerlingen getrakteerd op een concert van de maatschappelijk geëngageerde rapper.

De happening vindt plaats in het kader van de Week van de Bodem en past bij de activiteiten in het land om de aandacht op bodem en duurzaamheid te vestigen. De scholen ontvangen daarnaast een voucher die zij kunnen inwisselen voor een scholenpas 2008-2009 voor het Museonder, inclusief gratis toegang tot Nationaal Park de Hoge Veluwe en Museum Kröller-Muller.

Programma

14.00 uur:                Ontvangst in Windesheim, Campus 2-6, 8017 CA Zwolle

14.05 uur:                Uitreiking 1e lespakket aan leerlingen van De Koningin Emma, De Matenburcht, De Ambelt, De Ark, Het Carillon, De Krullevaar en Het Atelier.

14.10 uur:                Concert Ali B

14.40 uur:                Afsluiting en gelegenheid voor persvragen

Het Ali B concert wordt aangeboden door gemeente Zwolle, Windesheim, Advies- en ingenieursbureau ARCADIS, en ‘Bewust Bodemgebruik’. De laatste maakte ook de Museonder voucher mogelijk. De initiatiefnemers zetten zich in voor duurzaamheid.

Aanleiding voor de prijsuitreiking en het mini-concert is de prijs die Gemeente Zwolle eerder dit jaar gewonnen heeft met ‘Visie op de Ondergrond, hoe de ondergrond kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling’. Dit plan won het ‘Ei van Columbus’, een landelijke prijs voor innovatie en duurzaamheid.


Het prijzengeld wordt ingezet om de leerlingen van de basisscholen in Zwolle op een leuke manier kennis te laten maken met de bodem en duurzaamheid. Gemeente Zwolle heeft daarom lespakketten ‘Bodem nu’ voor de basisscholen aangeschaft en samenwerking gezocht met de andere initiatiefnemers.

Daarnaast ontwikkelt de Gemeente Zwolle in samenwerking met Windesheim en Advies- en ingenieursbureau ARCADIS een activiteit voor de leerlingen van de basisscholen in Zwolle. Een soort ‘ontdekkingstocht’ in de eigen wijk, waarbij leerlingen zelf de bodem onderzoeken en op bezoek gaan bij locaties waar ze normaal gesproken niet zo gauw zouden komen. In 2009 wordt daar meer over bekend.

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Vond die vreemde snuiter zondagavond wel lachen in zijn eigen programma met Dolf Jansen en die bakkebaarden-Jakhals Frank.

    Jij pleit voor een Nederlanderschapstest voor iemand in Zwollywood mag optreden joop?


    ⚠️ Meld

  2. ’t was iig wel flink rampeneren hier in de kantine!!! 8) en veel gezelligheid met al die kids over ‘mijn’ schoolvloertje.. Alleen stom dat je vanaf 13.00 uur geen koffie meer kon scoren! :'(


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.