Walstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Walstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Warm en droog zomerweer

Zwolle – Woensdag doet het zomerweer er nog een schepje bovenop. Hadden we dinsdag in Zwolle al een middagtemperatuur rond 27 graden, woensdag wordt het nog iets warmer. De wind is zwak uit het oosten tot zuidoosten. Vaak is er van wind weinig te merken in de stad.

Veldjes witte sluierwolken verschijnen op grote hoogte. Maar die doen niks af aan het zomerweer, ze doorbreken de saaiheid van een egaal blauwe lucht. Onder de sluierwolken blijft het droog. We bevinden ons aan de zuidwestflank van een groot hogedrukgebied boven Scandinavië, dat voor aanvoer van droge lucht zorgt. Dat gaat echter veranderen. Vochtige lucht kruipt vanuit Frankrijk omhoog naar onze regionen.

Dat betekent kans op zomer-onweer. In de omgeving van Zwolle nog niet op woensdag, maar donderdag is dat wel mogelijk.

Er staat op hoogte weinig wind. Zo’n bui op donderdag ontstaat eerder boven je hoofd dan dat hij van grote afstand aan komt drijven. De vraag is natuurlijk of een bui recht boven Zwolle tot wasdom komt of kilometers ver weg.

Het wordt donderdag in elk geval minder aangenaam, door de vochtiger luchtsoort en de warmte. Want na een nacht met een minimumtemperatuur rond 15 graden is overdag een middagmaximum van 25 graden nog steeds te verwachten. ‘s Morgens schijnt de zon er nog flink op los, later ontstaan wolken, waar in de middag en avond een onweersbui tussen kan zitten.

Ook vrijdag is er kans op een bui, maar de grootste activiteit lijkt zich dan boven Duitsland en Frankrijk af te gaan spelen. Na vrijdag ligt de temperatuur ‘s middags rond 23 graden.

Artikel delen: