Senioren in beweging met Wii

Zwolle – Een handvol senioren van SWO-Zwolle kwamen woensdagmiddag naar Dienstencentrum De Terp om daar de sportieve Nintendo Wii uit te proberen. Met deze spelcomputer kan je onder andere tennissen, bowlen, en zelfs yoga beleven. De ouderen gingen deze middag golfen en bowlen. Na een deskundige uitleg van twee Windesheim studenten swingden de sportievelingen erop los.

De Nintendo-Wii is een spelcomputer waarbij de deelnemers tijdens het spelen tegelijkertijd bewegen. Het gebruik is heel eenvoudig en ze kunnen met de Wii in hun eigen tempo en eigen mogelijkheden bewegen. Ze kunnen het spel alleen doen, maar bijvoorbeeld ook met vrienden of kleinkinderen. Studenten Thomas Wieringa en Kelly Roufs, beiden studeren aan het Windesheim te Zwolle, voeren twee middagen bij SWOZ een onderzoek uit naar de mogelijkheden en beperkingen van de Nintendo-Wii bij senioren.

Afgelopen woensdag 19 november vond de eerste middag plaats. Deelnemers van de pilatesgroep in de Terp en de deelnemers van de dagverzorging in de Terp namen hier aan deel. Er werden hun enkele vragen gesteld op het gebied van gezondheid, verwachtingen, mening en ervaringen met de Wii. Daarna gingen ze met de Wii boksen, bowlen, yoga, pilates en aerobics spelen. Dit was een groot succes! Bij het bowlen werd zelfs een strike gegooid door een mevrouw van 84.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Wilbert, Komt denk ik door de steeds toenemende mogelijkheden van het de wii.
  Ze weten het ding ook goed op de markt te brengen….
  vind er zelf overigens geen bal aan, maar het concept is wel sterk.


  ⚠️ Meld

 2. Ze weten het aardig uit te breiden inderdaad. Ik heb het nog nooit gebruikt, maar ik vrees dat ik het ook niet iets voor mij is. Je mist toch nogal wat aspecten van ‘een echte sport’.

  Wat ik trouwens fascinerend vind, is de concurrentieslag. Alle drie grote spelcomputerfabrikanten hebben nu spotjes draaien over games waarin muzikaliteit centraal staat. Ineens komen ze allemaal tegelijk met variaties op de traditionele spelcomputer.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.