World Vision zoekt 150 sponsors in Zwolle

Zwolle – Vanaf volgende week kan een inwoner van Zwolle het niet ontgaan. World Vision is bezig met een grote actie. De ontwikkelingshulporganisatie wil in 8 weken tijd 150 sponsors vinden in Zwolle voor kinderen in nood. Want voor 30 euro per maand (nog geen euro per dag) sponsor je een kind en geef je daarmee ook het gezin en de hele omgeving een betere toekomst. World Vision gaat actie voeren door heel Zwolle heen.

Er komen onder andere billboards, advertenties in de kranten, een speciaal zoekteam in de stad en nog veel meer speciale Zwolse acties. World Vision roept Zwolle op zich “te laten zien”. Want kinderen in ontwikkelingslanden verdienen het. Anthea van den Berg van de ontwikkelingshulporganisatie World Vision vertelt vol enthousiasme over de actie. “We hebben echt zin om Zwolle op z’n kop te zetten. Ontwikkelingshulp lijkt een ver-van-je-bed-show, maar via het World Vision Sponsorprogramma kun je echt persoonlijk betrokken raken bij ontwikkelingshulp! Zeker nu met al die berichten over geld wat verdwenen is, juist bij ontwikkelingshulp weet je waar je in investeert.”

Het World Vision Sponsorprogramma
Het World Vision Sponsorprogramma is de manier om betrokken te zijn bij de strijd tegen armoede. Maar ook om persoonlijk betrokken te zijn bij een kind in een ontwikkelingsgebied. Want sponsoring verandert het leven van een kind én van de familie en omgeving. Het sponsoren van een kind verandert ook het leven van de Zwollenaar want hij/zij leert het kind beter kennen door een unieke foto met persoonlijke geschiedenis van het kind, een jaarlijks voortgangsrapport, mogelijkheid tot schrijven en ontvangen van brieven en de mogelijkheid tot het bezoeken van het sponsorkind.

De resultaten
“Voor nog geen euro per dag help je concreet mee aan het verbeteren van de leefomgeving van een kind”, vertelt Anthea. “World Vision wil dat ieder kind recht schoon drinkwater krijgt, goed onderwijs, een fatsoenlijke maaltijd. Maar vooral dat een kind gewoon kind kan zijn. Daarom hebben we voor deze actie in Zwolle gekozen voor een spelend kind. We willen ontwikkelingshulp als iets positiefs benaderen. En verstoppertje spelen is een spel wat over de hele wereld door alle kinderen gespeeld wordt.” De komende 8 weken zullen er verschillende uitingen van deze actie te zien zijn. Het doel is om 150 sponsors “te vinden” die zich niet verstoppen voor de armoede en die iets concreets willen doen. “Wij denken dat Zwolle een sociale en betrokken stad is. We zijn ervan overtuigd dat er 150 mensen te vinden zijn die echt iets willen veranderen in deze wereld. En via het World Vision Sponsorprogramma kan dat!”, aldus Anthea van World Vision.

Hoe wordt je sponsor?
“Het is vrij simpel en in een paar stappen kun je het leven van een kind veranderen. Je kunt via www.worldvision.nl kijken welk kind op dat moment het meest een sponsor nodig heeft. Maar ik kan me ook voorstellen dat je een voorkeur hebt voor een bepaald land. Of je hebt zelf kinderen en je vindt het leuk om een meisje of jongen te sponsoren. Dat kan allemaal via internet. En inwoners van Zwolle kunnen natuurlijk altijd met ons kantoor bellen! Je meldt je aan en een paar dagen later heb je een foto en persoonlijke geschiedenis van een kind in huis en ben je dus sponsor. Zo simpel. Maar dan begint het pas. Je kunt schrijven met je sponsorkind en elk jaar ontvang je een rapport hoe het gaat in het project waar je sponsorkind woont en wat er gerealiseerd is met je geld. Want daar gaat het om: we willen echt iets concreets veranderen. World Vision werkt dan ook in een project maximaal 15 jaar en wil dan dat de bevolking zelfstandig is.”

“150 Zwollenaren die betrokken willen raken bij ontwikkelingshulp en kinderen een toekomst geven? Dat moet toch lukken?”, aldus Anthea van den Berg van World Vision.

World Vision, één van de grootste particuliere ontwikkelingsorganisaties ter wereld, wil kinderen in ontwikkelingslanden, en in het bijzonder de meest kwetsbare kinderen, helpen door ze te voorzien van schoon water, goed voedsel, medische voorzieningen, scholing en een veilige leefomgeving zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging. World Vision is een christelijk geïnspireerde ontwikkelingsorganisatie. We werken samen met de lokale bevolking, die daarna in veel gevallen zelfstandig verder kan. World Vision opereert in bijna 100 landen in nauwe samenwerking met andere lokale en internationale organisaties, waaronder Unicef, het Wereld Voedsel Programma en de Wereldbank. World Vision is houder van het CBF-Keur voor verantwoorde fondsenwerving en -besteding.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. ontwikkelingshulp
  Goed dat er een roep om actie is in een tijd dat mensen minder aandacht hebben voor ontwikkelingshulp. Hulp in de vorm van noodhulp of bij onderwijs of gezondheidszorg lijken me nuttige vormen van hulp. Uiteindelijk gaat het erom de mensen in ontwikkelingslanden de kans te geven zichzelf uit hun armoede te werken. Die tariefmuren en andere oneerlijke handelsregels helpen daar niet bij. Door de EU met landbouwsubsidies ondersteunde tomaten die in Afrika gedumpt worden en de lokale boeren kapot maken bijvoorbeeld. Het helpt om meer producten met een fair trade keurmerk te kopen in wereldwinkel of supermarkt, bv wijn, thee, rijst, pindakaas, chocola, vruchtensappen en bananen. Daarvoor kijgt de boer een eerlijke prijs. Een ander probleem voor mensen in ontwikkelingslanden is dat ze tegenslagen vaak financieel niet te boven kunnen komen. Daarvoor is het nodig dat er een financieel systeem komt voor microkredieten maar ook voor sparen. Om dat proces verder op gang te hebben is het denk ik nuttig een deel van ons spaargeld te investeren in microkredieten via organisaties als Oikocredit, Triodos bank of ASN bank. Zo kunnen mensen in ontwikkelingslanden zelf hun verantwoordelijkheid nemen en hier hebben dictators etc weinig aan. Het geld wordt meestal weer terugbetaald en kan meerdere keren gebruikt worden. Dit helpt de economie verder op gang.  ⚠️ Meld

 2. Krijg je als donateur ook inzicht in de geldstromen van deze stichting? met name de finaciele richtingen zijn vaak een duister gebied. voorts vind ik drie tientje niet duur, al zou ik er zelf niet aan mee doen.


  ⚠️ Meld

 3. Krijg je als donateur ook inzicht in de geldstromen van deze stichting? met name de finaciele richtingen zijn vaak een duister gebied.

  Heb er niet veel ervaring mee, maar je opmerking klinkt redelijk Pp…. 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.