Opening ‘Bloesempark’ Keucheniusware

Zwolle – Het parkje tussen de Broederschap en de Keucheniusware wordt opgeknapt. In dit parkje heeft de tijdelijke winkel van de Albert Heijn gestaan. Met de opening van de nieuwe winkel in het winkelcentrum in mei, is het parkje weer vrijgekomen en kunnen bewoners weer gebruikmaken van de groenstrook. Wijkwethouder Martin Knol had alle omwonenden van het parkje uitgenodigd om dit woensdagmiddag samen te vieren en samen te werken aan de vernieuwde inrichting van het parkje.

Na een welkomswoord van de wijkmanager Hanneke Valkeman en een toelichting van wethouder Knol en Roel Boer van de AH werden honderden krokusbolletjes in de grond gepoot. De gemeente is begin deze maand gestart met het inrichten van het parkje. In samenspraak met omwonenden is een nieuw inrichtingsplan gemaakt met bloeiende heesters, extra bomen en veel bloembollen. Ook komt er weer een speelplek voor de kleintjes. De werkzaamheden zijn volgens de planning voor de kerst afgerond. Het parkje bij de Keucheniusware heeft nog geen officiële naam. De gemeente wil daar verandering in brengen met hulp van de bewoners. Bewoners konden tijdens de bijeenkomst hun suggesties voor de naam van het parkje via een antwoordkaart inleveren of deze later (vóór 5 december 2008) insturen. De inzender van de winnende naam ontvangt een levensmiddelenpakket van Albert Heijn ter waarde van € 100,-. Op een schetstekening van het parkje staat inmiddels de naam Bloesempark vermeld.

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Volgens mij vergeten ze weer de grote groep jongeren. In veel berichten gelezen dat er niets voor hen te doen is. Uitgesproken plek voor een trapveldje, pannakooi, basketbal…etc. Maar ik lees al: het is samen met de buurtbewoners samengesteld: No way jongeren…..gemiste kans!!!!!


  ⚠️ Meld

 2. Voor de allerkleinsten is er genoeg. En daar komt bij: een kinderhand is snel gevuld.
  Daar zal de buurt niet snel last van hebben.
  Maar ja pubers… dat is andere koek. Maar de gemeente kiest voor bv 10 kapotte ruiten door verveling ipv een mooi geasfalteerd basketbal/voetbalveldje…. helaas


  ⚠️ Meld

 3. lijkt me niet zo,n gezellige buurt als ik de foto,s zo zie. ben bang dat op dat braakliggend terrein al snel een partij hondedrollen komen te liggen.


  ⚠️ Meld

 4. Dat zou jammer wezen. Pp heeft zelf ook een hond, maar een broertje dood aan hondenstront. moet ik erbij zeggen het niet zelf op te ruimen. ben ik nog van de generatie die daar spreekwoordelijk schijt aan heeft.


  ⚠️ Meld

Reageer