Nieuw in Zwolle: Midwinterfeest Waeter aan de Kook

Zwolle – Eerste Kerstdag 1955. In gedachten verzonken loopt een meisje van 15 naar de kerk. Later zal ze het anders doen, daar is ze stellig van overtuigd. En dan is het 2008… Voor de derde keer organiseert Waeter aan de Kook op zondag 21 december (16.00-19.00 uur) het Midwinterfeest.

Even op adem komen in de drukke decembermaand, elkaar ontmoeten en genieten van een drankje, een lekkere maaltijd en een warm onthaal door gastvrouw Jolan Van de Waeter. Dit jaar verbindt Waeter aan de Kook het verleden met het heden. Zo is het meisje van toen in 1985 een volwassen vrouw van 45 met drie puberende kinderen. Ze zucht, want wat zal Kerst deze keer brengen? Even, heel even verlangt ze terug naar het meisje van 15 dat op weg was naar de kerk en dacht: ‘Later zal ik het anders doen’. Intussen is het 2008 en de vrouw is 68. Ze wacht af. Deze Kerst staat niks vast, alles is mogelijk. Heel even denkt zij terug naar dat meisje van 15 die het later anders zou doen. Ze glimlacht tevreden: dat is gelukt. Vol verlangen stapt ze haar bed uit om zich op te maken voor Eerste Kerstdag.

Onderdompelen

Het Midwinterfeest is geschikt voor iedereen van 0 tot 85 jaar. Het feest bijwonen betekent een aantal uren genieten van theater en muziek en de drukte en stress van de feestdagen achter je laten, je onderdompelen in het samenzijn met je gezin, vrienden of openstaan voor nieuwe ontmoetingen. Kortom: kom en geniet.

Over Waeter aan de Kook

Waeter aan de Kook, een bedrijf van theatermaker/verhalenmaker en -vertelster/organisator Jolan Van de Waeter, verbindt verhalen met theatrale en culinaire zaken. De producties van Waeter aan de Kook richten zich op alle facetten van het mens zijn: humor, respect, zelfspot en relativeren zijn eigen aan de producties. Naast eigen productie biedt Waeter aan de Kook coaching & begeleiding en theaterworkshops. Ook kan Jolan Van de Waeter de rol van theatrale gastvrouw op zich nemen.

Toegang, info & reserveren

Het Midwinterfeest vindt plaats op zondag 21 december (16.00 – 19.00 uur) aan de Weteringkade 1 in Zwolle. Toegang: 17,50 euro (volwassenen, inclusief maaltijd en een drankje) en 7,50 euro (kinderen t/m 12 jaar, ranja gratis). Voor de allerkleinsten is er ter plekke kinderopvang. In verband met de catering is reserveren noodzakelijk. Reserveren kan via info@waeteraandekook.nl of tel. 06 30 70 66 06. Kijk ook op www.waeteraandekook.nl.

Artikel delen: