Expositie Henk Pietersma in de GH

Zwolle – Op woensdag 3 december wordt in de Gereformeerde Hogeschool te Zwolle vanaf 18.30 uur de expositie van schilder Henk Pietersma geopend. Pietersma laat zich in zijn schilderijen leiden door thema’s uit de Bijbel.

 

De tentoonstelling van Pietersma in Zwolle is samengesteld uit kleurrijke schilderijen op paneel. Tekenachtige, grafische en picturale elementen gaan in zijn werk op harmonieuze wijze samen, De helft van het aantal werken op de tentoonstelling in de GH is ontleend aan fragmenten uit het Bijbelboek Psalmen. De kunstenaar heeft als doel bij elke Psalm tenminste 1 schilderij te maken. 

De expositie wordt geopend met een gastles van Pietersma. Na de les kunnen de werken bezichtigd worden. De bezichtiging zal muzikaal omlijst worden door Sergej Visser. Hij zal door middel van muziek reageren op de schilderijen van Pietersma. Visser is als componist en dichter betrokken bij het project Psalmen voor Nu.

De expositie is voor iedereen gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de Gereformeerde Hogeschool. Kijk voor meer informatie op www.gh.nl of neem telefonisch contact op, tel. 038 – 425 55 42. Voor meer informatie over de kunstenaar Henk Pietersma kunt u kijken op www.henkpietersma.nl. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Artikel delen:
Reactie 1
  1. wanneer deze afbeelding model staat voor zijn werk zal het er niet storm lopen vrees ik. je kunt hem ophangen hoe je wilt, niemand ziet toch wat het is.


    ⚠️ Meld

Reageer