Jongen bekent brandstichting

Zwolle – De jongen die is opgepakt voor de brand in woonzorgcentrum De Esdoorn in Zwolle heeft de brandstichting bekend.

De jongen is vrijgelaten omdat voor het onderzoek niet meer nodig is dat hij vastzit. De brand woedde ruim een maand geleden in het leegstaande deel van het woonzorgcentrum. Hoewel het vuur niet is overgeslagen werd een aantal bedlegerige bewoners uit voorzorg geëvacueerd. De brand veroorzaakte veel onrust in de buurt. De jongen uit Zwolle is enkele dagen na de brand opgepakt, onder meer na een buurtonderzoek. Het is nog niet bekend wanneer de jongen zich voor de rechter moet verantwoorden.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Hoognodig tijd om voor dit soort ernstige delicten volwassenen-strafrecht toe te passen….

  Dus de jeugd wordt pas echt volwassen als ze levens in gevaar hebben gebracht……bijzondere visie Arie.


  ⚠️ Meld

 2. Tja, lo0kale politiek leent zich wel voor discussie over de doodstraf. De eerste mensen die de doodstraf in aanmerking zou moeten komen, zijn de initiatiefnemers. Dan blijft het tenminste een koekje van eigen deeg….


  ⚠️ Meld

 3. Sinds de herinvoerin in de VS jaren ’70 er 1000 excecuties geweest, waarvan 116 achteraf fout bleken.
  Degenen die pleiten voor de doodstraf, kiezen er dus voor om 10% van de ter doodveroordelen onterecht af te laten slachten, omwille van hun veiligheid.

  Daarnaast blijkt de doodstraf het helemaal niet goed te doen ten goede van veiligheid. Als crimineel zou men eerder om zich heen knallen om zich uit de voeten te maken, wanneer men weet dat hij de doodstraf zou krijgen.

  sorry offtopic, maar vond dit wel belangrijk als reactie


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.