Verzet tegen Zalkerdijk als bouwweg

Zwolle – Bewoners van de Zalkerdijk in Zwolle verzetten zich tegen het voornemen van de gemeente Zwolle om de Zalkerdijk te gebruiken als bouwweg.

De bouwweg is nodig voor de aanvoer van materiaal voor 52 nieuwe huizen op de plek waar nu de ijsbaan ligt. De Zalkerdijk ligt aan de rand van de wijk Westenholte en is een van de oudste nog intacte zeedijken van Nederland. De buurt is bang dat de unieke flora en fauna verloren gaat en is ook bang voor verzakking van de dijk, als er zo’n 3000 vrachtwagens overheen rijden. De waterleiding onder de dijk is al meerdere keren geknapt.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Juist gezien wat voor dijk de Zalkerdijk is, moet dit inderdaad voorkomen worden.

  @Wilbert:
  Welke hoofdwegen wil jij hierbij gebruiken dan?
  Probleem is dat die er niet zijn…


  ⚠️ Meld

 2. Kunnen ze geen afslag verder, die voor ’s Heerenbroek? Geen hoofdweg maar wil dat circus daar niet overheen?
  Door Westenholte: Westenholterweg wil ook niet? Dan maar geen huizen, er worden ook al genoeg huizen gebouwd. Ze ze maar in Berkum, ruimte zat en perfecte aanrijroutes.


  ⚠️ Meld

 3. Welke hoofdwegen wil jij hierbij gebruiken dan?
  Probleem is dat die er niet zijn…

  Hoofdwegen is natuurlijk een relatief begrip, maar via de Hasselterweg/Voorsterweg/Westenholterweg kan je tenminste gewoon over goed verharde wegen bij de plaats des onheils komen.


  ⚠️ Meld

 4. Men zou op werkbezoek moeten gaan bij IHC-Kinderdijk. daar worden al jaren goederen vervoerd met mammoet transporten over een dito dijk. Niet aan beginnen. afgezien van overlast voor bewoners, blijft men ok continue bezig om de schade aan de dijk en asfaltweg op te knappen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.