Bands krijgen ‘Breakthrough’ in Popfront

Zwolle – Beginnende bands staan zaterdag 6 december centraal in Popfront aan de Burgemeester Drijbersingel 5. ‘Breakthrough’ begint rond de klok van 21.00 uur. De deuren gaan open om 20.00 uur. De entree is zoals altijd gratis.

Breakthrough is een concertavond waarop Popfront extra aandacht besteedt aan beginnende bands. Als je als band wilt optreden wordt er vaak naar een demo gevraagd, maar veel bands hebben nog geen opnames omdat het geld en  de tijd er niet voor is. Vaak komen deze bands dus helemaal niet aan bod. Dat is jammer, want er zijn genoeg bands waar wel potentie in zit. Met Breakthrough geven we deze categorie bands een kans. Het grote verschil met Open Podium is dat er tijdens Breakthrough goede live-opnames worden gemaakt. Elke band krijgt twintig minuten om te laten zien wat de muzikanten in huis hebben aan zelf geschreven repertoire.

Popfront werkt met Breakthrough samen met de organisatie Prove-It uit Steenwijk. Deze organisatie biedt diverse activiteiten en mogelijkheden voor beginnende artiesten. Door samenwerking met verschillende organisaties bieden zij een traject aan waarin bands hun eerste stappen kunnen zetten. Zo levert Prove-It twee startende bands en komen er twee bands bij. Meer informatie: www.popfront.nl.

Artikel delen: