Zalkerveerweg - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Zalkerveerweg
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Het weer: Zomers met meer wolken

Zwolle – Vrijdag switcht het weer van hoogzomers naar gewoon zomers. De stapelwolken boven de regio Zwolle zijn omvangrijker en talrijker. Ook is er een tikje meer wind uit westelijke richtingen, windkracht 3 in de middag.

In de ochtend is het nog windstil en is er kans op lage mistbanken boven de weilanden. De mist lost snel op onder de zon. Die is er dus bij vrijdag, maar komt af en toe klem te zitten achter wolken. Regen hoef je niet te verwachten. ‘s Morgens om acht uur is het al 17 graden, in de middag staat 26 graden op de Zwolse thermometers. Dat is een zomers temperatuurniveau. Zaterdag is er meer bewolking op komst, maar ook dan vecht de zon terug.

De wind op zaterdag trekt aan naar matig, kracht 4, uit het noordwesten. Eindelijk weer een bries waar windsporters wat aan hebben. Met deze noordwestenwind wordt het duidelijk minder warm. Maar in de stad zit een middagtemperatuur van 23 graden er nog wel in. Met name in de ochtend is er vrij veel bewolking.

Zondag is er minder bewolking en meer zonneschijn. Zwolle zomert gewoon weer door. De temperatuur in de stad zal waarschijnlijk 25 graden aantikken. De wind is overwegend zwak vanuit het noordwesten.

Na het weekend wordt het geleidelijk warmer. Onder een vrijwel ongehinderd brandende zon loopt het kwik ‘s middags op naar waarden tussen een zomerse 25 graden en een tropische 30 graden. De hoogste temperatuur wordt woensdag verwacht. Dan arriveert waarschijnlijk een onweersstoring uit Spanje.

Artikel delen: