Jongen aangehouden voor diefstal cd’s

Zwolle – In een winkel aan het Maagjesbolwerk werd op donderdagmiddag 27 november een 14-jarige Zwollenaar aangehouden voor winkeldiefstal.

De jongen had twee CD’s weggenomen zonder deze af te rekenen. De jongen werd ingesloten op het bureau.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. @Dezzenaar:
  Qua CD’s valt het nog wel mee, maar als je het over muziek in het algemeen hebt, wordt er tegenwoordig meer gestolen dan gekocht 8)


  ⚠️ Meld

 2. Arie: als je downloaden stelen noemt…
  Op iedere lege DVD en CD zit een heffing die afgedragen wordt aan mensen die denken recht te hebben op geld. Dit is het geval omdat ze denken dat hun werk gebrand zou worden op deze DVD’s en CD’s. Dat geeft mij het recht om de schijfjes daar ook voor te gebruiken.

  En al HELEMAAL als er ook nog eens een heffing op harde schijven, USB sticks enz enz komt! Weet je hoe veel CD-R’s ik thuis heb liggen waar geen illegaal materiaal op staat?!? En toch heb ik wel de heffing betaald!


  ⚠️ Meld

 3. Die heffing is niet omdat ze denken dat er werk gebrand zou worden op DVD/CD’s maar juist om het voor thuisgebruik toe te staan om voor eigen gebruik kopieën te kunnen maken.

  Lastig hierbij is wel dat:
  1) íedereen voor élke CD/DVD moet dokken, ook al zet je er je eigen foto’s, huis-tuin-en-keuken-filmpjes, etc. op
  2) die clowns ook nog eens in het verleden getracht hebben om kopiëren onmogelijk te maken…… terwijl ze dus nog wel geld bleven trekken voor kopiëren voor privégebruik (waarbij je in het bezit bent van een origineel exemplaar)

  Gewoon een stel geldgeile kwalleballen inderdaad die dat geld trekken.


  ⚠️ Meld

 4. Kopiëren voor privé gebruik is sowieso legaal. Dus waarom zou je daar een heffing op leggen?

  Ik was in de veronderstelling dat dat geld naar auteursrechthebbenden gaat.

  Ik vind het bovendien bijzonder belachelijk. Die laatste zin ben ik volledig met je eens!


  ⚠️ Meld

 5. Naar auteursrechthebbenden? ;D Geloof je het zelf? Om heel eerlijk te zijn, geloof ik niet dat _bijvoorbeeld de muzikant_ er ook maar één cent van ziet, van die heffing op (her)schrijfbare CD’s/DVD’s

  Maar dat kopiëren voor eigen gebruik is _voor zover ik begrepen heb_ dus níet legaal. Daarvoor hebben ze dus die heffing ingevoerd.
  Mocht het gewoon volledig legaal zijn zonder die heffing, dan zijn het helemaal afzetters, oplichters, etc. omdat ze dan geld trekken voor iets wat al legaal is en in het verleden dus ook nog eens geld wilden trekken met de heffing terwijl ze tegelijkertijd kopiëerbeveiligingen probeerden toe te passen.

  Als dat het geval is…. dan is geldgeile kwalleballen niet ladingdekkend meer….. dan komt dieven meer in de buurt. In ieder geval zijn ze dan níet beter dan mensen die illegaal downloaden

  /me koopt DVD’s en CD’s van films/muziek die hij echt de moeite waard vindt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.