Algemene Log 29

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 30 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 219
 1. geschreven door Tim, op 27 november 2008 om 18:53

  De ’theme’ song van het glazen huis is ‘de nieuwe van novastar’. Prutsong. (202)

  Is dat ook weer zo’n “scheermesjes nummer”? Ik hoop het niet! De mannen in het glazen huis hebben waarschijnlijk straks wel wat oppeppends nodig!


  ⚠️ Meld

 2. Het vernieuwen van meubilair door hooligans is wel weer eens wat anders, laten ze de kosten van de vernieuwing ook maar voor hun rekening nemen.


  ⚠️ Meld

 3. Zojuist had ik een discussie met mijn collega. Met zijn tweetjes probeerden wij de volgende vraag te beantwoorden:

  Waarom is vandaag ?

  Jullie hulp is natuurlijk van harte welkom !!!


  ⚠️ Meld

 4. ZWOLLE – De brandweer is vorige week zeker vijf keer voor niets uitgerukt naar het winkelcentrum van Zwolle-Zuid.
  In alle gevallen hadden hangjongeren met aanstekers de rookmelders in de parkeergarage geactiveerd. Zondag werden zekerheidshalve ook ambulances ingezet, omdat de garage dan gesloten is en er in principe niemand in of uit kan komen.

  Een winkelier die uit angst voor wraakacties niet met zijn naam in de krant wil is niet verbaasd. “Het is de laatste weken weer goed raak. Vroeger hadden we hier zo’n lastige groep voor het postkantoor hangen, nu zitten ze in de parkeergarage.” Vanaf de bovenste verdieping gooien de jongeren – die allemaal in Zuid schijnen te wonen – lege colablikjes en vuurwerk in de Pijmanstraat, de nieuwe winkelstraat parallel aan de Van der Capellenstraat. Bovendien zorgen ze voor een grimmige sfeer, zegt de winkelier. “Vooral ouderen vinden het onprettig als ze in hun eentje in de parkeergarage lopen en die gasten lopen daar rond. Het zijn geen ideale-schoonzoon-types, h?.” De winkeliersvereniging en de bewoners van de woontoren overleggen met de politie om de overlast te beteugelen, zegt de ondernemer.

  Enkele jaren geleden wist de politie een hanggroep die in het winkelcentrum van Zwolle-Zuid voor ernstige overlast zorgde, onder meer door handel in harddrugs, van straat te krijgen. Dat gebeurde door een reeks arrestaties en door de groep intensief te volgen.


  ⚠️ Meld

 5. Wat de jeugd in het winkelcentrum Zwolle Zuid betreft is het nodig dat er een permanente camerabewaking komt en er meer wordt gesurveillerd door de politie zowel savonds als overdag .Het loopt de spuigaten uit hier ,het zijn niet alleen blikjes die ze hier achterlaten maar ook flesjes van bier en andere sterke dranken ook in de om het winkelcentrum liggende grasvelden .Erg droevig vind ik dat terwijl er afvalbakken vlakbij zijn .


  ⚠️ Meld

 6. @Gezellig: “Maar de vraag blijft: Waarom is vandaag ?”

  Vandaag is er voor jou en iedereen. Doe wat moois vandaag, zodat vandaag vereeuwigd zal zijn.


  ⚠️ Meld

 7. @Bert
  Kijk. Moet zo’n antwoord kan ik iets. Je hebt gewonnen en je kunt de nog nader vast te stellen prijs bij de admin opeisen ! 🙂


  ⚠️ Meld

 8. Van wie hebben ze dit opgepikt dan ghehe?

  Of bedoel je meer, dat de 12-16 jarigen het leren van de 20-25 jarigen? Want het blijft me verbazen, dat er onder de “hangjongeren” zich vaak ook figuren bevinden die de tienerjaren al ruim ontgroeid zijn!

  Maar we moeten denk ik blijven proberen de aanpak die (ik ben zijn naam even kwijt) een jongere hier laatst poste: gewoon er wat van zeggen.


  ⚠️ Meld

 9. Parkeergarage..
  Op 13 september heb ik, samen met een Italiaans fotomodel, de hangjeugd in de parkeergarage helemaal stil gekregen.

  Al geruime tijd hield ik de bouw van die garage in de gaten, en uiteindelijk op een zaterdag wanneer er niemand aan het werk was daar, ben ik toen het model hier was voor de fotoshoot naar de parkeergarage gegaan.
  Ik had niet gerekend op die hangjeugd daar.. dus het kwam voor ons als een verrassing.

  Toen ze het model nog niet hadden gezien (ze was voor me uit gegaan een steegje in daar), kwamen ze op me af en vroegen ze wat ik er te zoeken had. Ik heb het als tamelijk intimiderend ervaren. Ze vroegen wat ik in mijn tassen had, en ik mocht absoluut hun niet op de foto zetten (dan zou ik er geweest zijn).

  Maar.. toen kwam het model weer terug, en ineens waren ze poeslief toen ze haar zagen! ;D Het was werkelijk niet te geloven.. als makke lammetjes deden ze ineens net alsof ze toevallig er waren en onderweg waren ergens naartoe ofzo. De daarop volgende minuten hebben ze vanaf de hoger gelegen woontoren toegekeken hoe wij aan het shooten waren (ze waren gewoon daar naar binnen gegaan) maar ik heb geen seconde last meer van ze gehad.

  Op het moment dat er dus een mooie en eeh… fotogenieke dame bij is, dan zijn ze dus eigenlijk dusdanig verlegen dat ze terugkrabbelen. 😀

  De daarop volgende weken heb ik tijdens andere shoots geen seconde last meer van ze gehad, en werden de modellen en ikzelf getrakteerd op een mak publiek. 8)


  ⚠️ Meld

 10. Nou Hans! Ik word er zelfs even stil van! 😛

  Toen ze het model nog niet hadden gezien (ze was voor me uit gegaan een steegje in daar), kwamen ze op me af en vroegen ze wat ik er te zoeken had. Ik heb het als tamelijk intimiderend ervaren. Ze vroegen wat ik in mijn tassen had, en ik mocht absoluut hun niet op de foto zetten (dan zou ik er geweest zijn).

  Maar dit soort dingen gaat natuurlijk gewoon té ver!


  ⚠️ Meld

 11. Overigens…was je niet als de dood dat ze het model iets aan zouden doen?

  In het begin wel een beetje, maar toen bedacht ik me dat ik even veel recht heb om daar te zijn als zij. En ik doe gewoon mijn werk, daar laat ik niemand tussenkomen. Wat voor mij ook belangrijk was, is dat het model dusdanig veel energie en wilskracht had dat we er geen seconde aan dachten om ons uit het veld te laten slaan.

  Maar ik denk, dat als het uit de hand gelopen zou zijn, ik 100% voor het model en mezelf zou zijn opgekomen ja… maar dat is achteraf praten. Het is goed gegaan! 😉


  ⚠️ Meld

 12. Of bedoel je meer, dat de 12-16 jarigen het leren van de 20-25 jarigen? Want het blijft me verbazen, dat er onder de “hangjongeren” zich vaak ook figuren bevinden die de tienerjaren al ruim ontgroeid zijn!

  Kan kloppen. Wat ik bedoel te zeggen is dat de jongeren niet massaal een genetisch defect hebben, waardoor ze zich massaal anders dan wenselijk gedragen. Ergens in de maatschappij pikken ze kennelijk op om zich zo te gedragen. In de maatschappij zijn volwassenen verantwoordelijk, immers men kan pas stemmen op z’n 18e.
  Komt dit door de milde straffen? denk het niet, vroeger stelden de straffen ook geen zak voor. Als ik om me heen kijk zie ik wel degelijk andere verschillen, waardoor de jeugd een ander pad zou kunnen verkiezen, dan we als wenselijk ervaren….


  ⚠️ Meld

 13. Librije kok breekt arm na champagnefeest
  Een kok van Librije’s Zusje in Zwolle is ongelukkig uit het feestgedruis gekomen na het behalen van een Michelinster. De keukenhulp brak dinsdagavond zijn arm na een feestje in het kersverse sterrestaurant.

  ‘We hebben dinsdagavond een mooi glas champagne gedronken en op de weg naar huis is hij van de fiets gevallen. Daarbij heeft hij zijn arm gebroken. Domme pech’, vertelt eigenaar Jonnie Boer die een groot compliment geeft aan zijn medewerkers ‘die staan te knallen voor de Boertjes’.

  Boer zelf maakte ook een bewogen ‘Michelindag’ mee. Hij was op de terugweg van een bijzonder culinair congres in Spanje. Tijdens zijn terugvlucht naar Brussel kreeg hij telefoon.

  Verkeerde afslag
  ‘Ik was vergeten dat ding uit te zetten en werd in het vliegtuig gebeld. Daar hoorde ik dat Margootje (Margo Reuten van Da Vinci, red.) een tweede ster had gekregen. Toen ik in de auto zat en Brussel wilde uitrijden, hoorde ik dat Librije’s Zusje een ster krijgt. Ik heb volgens mij wel diverse keren de verkeerde afslag genomen in Brussel op weg naar Zwolle.’

  Restaurant Librije’s Zusje kreeg precies zes maanden na de opening een Michelinster. Het iets verderop gelegen De Librije behield zijn derde ster. Daarmee zijn Jonnie en Thér?se Boer samen goed voor vier Michelinsterren.


  ⚠️ Meld

 14. Asociale lastpak cel in na reeks ‘geintjes’
  Zelf deed hij het af als ‘geintjes, maar de rechter typeerde het wangedrag van de dronken lastpak J.S. (27) uit Zwolle als “heel irritant”. Voor dreigen, vernielingen, bier drinken op straat, mishandeling en fikkie stoken in een portiek werd S. vrijdag veroordeeld tot een half jaar cel.

  De draaideurcrimineel gaat elke dag uit verveling aan het bier. En dan haalt hij allerlei ‘grappen uit. Zo stichtte hij op 25 september brand in een portiekflat aan de Veemarkt. “Geintje”, aldus S. op zitting. De man kreeg ingepeperd dat er wel doden hadden kunnen vallen.”Meneer is bijzonder asociaal. Geintjes? Nou, ik zie de lol er niet van in”, stelde de aanklaagster. Mede vanwege S.’ lange strafblad eiste ze een half jaar celstraf tegen de Zwolse lastpak.

  S. bleek deze week opnieuw te zijn opgepakt. Hij zit nu vast wegens de diefstal van een kratje bier. “Wat anders”, merkte de rechter op. Hij veroordeelde S. tot de geëiste celstraf van zes maanden. Wel werd S. vrijgesproken van brandstichting, omdat er geen bewijs was voor ‘gevaar voor goederen of levens’. Het in brand steken van een camera in de portiekflat werd wel gezien als vernieling. Voor de straf maakte het niks uit.


  ⚠️ Meld

 15. Gaat de bouw van dit project nog door ?

  Hopenlijk wel, maar zeker niet voordat spoolderwerk fase 1 is afgerond (2012-2014) met de ijsseltoren, het in aanbouw zijnde electrabel en de 2 daarna geplande torens van 60 en 80 meter.

  Voor het buiten westen slaan van een toevallige passant, die hij daarna ook nog beroofde, is de 21-jarige G.D. vrijdag veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf.
  Er was geen aanleiding voor het forse geweld op 10 maart vorig jaar in het bos bij Zandhove. Het slachtoffer werd meerdere keren geslagen en geschopt. Hij kreeg zelfs zo veel dreunen te verduren dat hij buiten westen raakte. Daarna werden zijn zakken doorzocht en werden zijn portemonnee en papieren gestolen.

  ongelooflijk, slechts 3 maanden cel voor zo’n weerzinwekkend misdrijf…. >:(


  ⚠️ Meld

 16. SAKZ naar ‘Overijssel in kleur’
  Stichting Aktiviteiten Kulturhus Zwartsluis (ZAKZ) is bezig met een programmareeks waarin Zwartsluis centraal staat. Op donderdag 11 december breng SAKZ een bezoek aan de tentoonstelling ‘Overijssel in kleur’ in het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle. Het vertrek is vanaf 17.15 uur vanaf de Gereformeerde Kerk in Zwartsluis.

  Deze tentoonstelling is samengesteld door Peter Leeuwen. Hij verzamelde honderden kleurendia’s o.a. van Jaap Estié. Er is een boeiend beeld ontstaan over de steden, dorpen en het platteland van Overijssel tussen 1938 en 1970. Zwartsluis eind jaren ’60 begin jaren ’70 komt nadrukkelijk in beeld.

  Verder krijgen de bezoekers deze avond een rondleiding door dit indrukwekkende archiefgebouw en worden er speciaal oude archiefstukken gepresenteerd waar Albert Greveling honderduit over vertellen kan. Het vertrek vindt plaats vanaf de Gereformeerde Kerk aan het Cingel te Zwartsluis, alwaar gezamelijk carpoolend naar Zwolle wordt afgereisd. Aankomst weer in Zwartsluis, omstreeks 22.00 uur. De kosten bedragen voor vrienden 5 euro, anders 7,50 euro, incl. koffie/thee

  Beperkte deelname mogelijk. Opgeven via e-mail: info@sakz.nl


  ⚠️ Meld

 17. Concert in Kerstsfeer
  De koren Multiple Voice en de Inn Singers uit Zwolle en Puur Sang uit Emmeloord geven samen een uitvoering op Woensdag 10 December. Zij zullen bekende en minder bekende kerstliederen uit vele landen zingen.
  De luisteraar krijgt een afwisselend programma aangeboden van traditionals en Carols, in maar liefst 5 verschillende talen variërend vanaf de 15e eeuw tot heden.
  Multiple Voice (het voormalig studentenkoor) en de Inn Singers zijn beide neutraal gemengde a capellakoren uit Zwolle onder leiding van dirigent Jos Wijmans. Puur Sang is een a capella vrouwenkoor onder leiding van de Gyöngyi Wiekeraad-Kovács. De samenwerking is aangegaan om een verrassend concert met elkaar neer te zetten. Het totaal aantal zangers bedraagt dan 60. Ze willen de luisteraars meenemen in de sfeervolle wintertijd en het plezier in het zingen laten horen en zien.
  Op Woensdag 10 december in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel te Zwolle.
  Aanvang 20.15 uur
  De kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is
  ?? 5,- Voor informatie kunt u bellen met Frank Inklaar, 038-4541901

  ============

  Is onze agenda (waar dit al stond) nu overbodig… ? 😉
  Of interesse om redactiewerk bij Weblog Zwolle te doen ? 🙂


  ⚠️ Meld

 18. Duurzaamheidsfonds Energie > Ook in Zwolle
  Voor de plaatselijke politici op dit forum: Wordt hier in Zwolle ook aan gewerkt ? Zo niet, graag dit onderwerp introduceren bij uw collega’s.

  HARDENBERG – Na Apeldoorn, Delft en Eindhoven is Hardenberg de vierde gemeente in ons land, die een Duurzaamheidsfonds instelt om energiemaatregelen uit te financieren. Het levert Hardenberg ruim miljoen euro op van de provincie Overijssel.

  Waar er al allerlei labels zijn voor huishoudelijke apparatuur, auto’s en woningen, kende gedeputeerde Theo Rietkerk het ‘A-label voor gemeenten’ toe aan Hardenberg. “Omdat die gemeente een breed programma voor duurzaamheid heeft en daarbij niet gaat zitten afwachten of er vragen zijn over energiebesparing, maar woningbezitters actief benadert, met een veel grotere kans dat er ook daadwerkelijk besparingsmaatregelen worden genomen” , aldus Rietkerk. De gedeputeerde denkt – met Hardenberg als voorbeeldfunctie – al aan een provinciaal energiebesparingsfonds, waaruit gemeenten de kosten van energieleningen aan huizenbezitters voor de helft kunnen onderbrengen. Volgens Rietkerk staan er in Overijssel ongeveer 150.000 woningen waar energiemaatregelen getroffen moeten worden omdat daar het energieverbruik, vergeleken met nieuwbouw, onaanvaardbaar hoog is.

  De Hardenbergse wethouder Jannes Janssen onderschrijft dat. Volgens hem blijkt uit onderzoek dat er in zijn gemeente het meeste rendement te halen valt in de bestaande particuliere woningbouw. Die slokt 53 procent op van alle verbruikte energie.

  Daarom werd gistermiddag het servicepunt Bewust Duurzaam Thuis gelanceerd. Janssen: “Het geeft particuliere woningeigenaren niet alleen tips, maar ook een maatwerkadvies van Cogas om energie te besparen en een goede financieringsmogelijkheid om dat te doen. Daarvoor roepen we met de provincie het Duurzaamheidsfonds in het leven met leningen tot maximaal 20.000 euro tegen een zeer lage rente.”

  De gemeente Hardenberg geeft zelf het goede voorbeeld, zo merkte Jannes Janssen op. “Het nieuwe gemeentehuis moet het meest duurzame in ons land worden, de nieuwe gemeentewerf wordt duurzaam gebouwd, zwembad De Kiefer in Dedemsvaart gaat gestookt worden op een met snipperhout gestookte kachel, we gaan de openbare verlichting duurzaam aanpakken en het college pakt de windenergie weer op” , somde de wethouder op. Verder zijn er particuliere ontwikkelingen zoals de biogasinstallatie in Anerveen, waar uit mest elektriciteit voor tweeduizend huishoudens wordt gewonnen, een kippenbedrijf dat de kuikenschuren verwarmt door verbranding van het gemeente snoeiafval en de plannen voor een bio-ethanolfabriek met een verwachte productie voor een kwart miljoen auto’s.


  ⚠️ Meld

 19. Is het al bekend of de gemeente de Mosquito’s nu aan de wilgen gaat hangen?

  NRC heeft er een goede discussie over….

  wat mij betreft, met oud en nieuw; opblazen die dingen 😉


  ⚠️ Meld

 20. @ ghehe ongelooflijk dat ze er nog over discusseren. Het is gewoon een kwestie van “word ie verboden of niet”. Nu maakt een mening toch niet meer uit?


  ⚠️ Meld

 21. Dick, ik vind de discussie nog wel ok, in veel plaatsen hangen ze nog. Als het niet weggehaald wordt, dan moeten we ze zelf maar weghalen….in Zuid toch ergens?


  ⚠️ Meld

 22. @ Ghehe; ach aanvankelijk was ik niet echt tegen. Zo’n irri geluid kan dat ding niet echt voortbrengen. En waarom niet iets nuttigers doen, in die lange tijd dat je daar hangt? Maar door de maanden heen is mijn mening een beetje bijgesteld. Iets met opvoeding van 3 pubers en denken aan je eigen pubertijd… Het valt niet mee om een beetje tegendraadse puber daar te krijgen waar je hem/haar hebben wilt. Wel machtig mooi al die karaktertjes.

  Maar goed als die dingen verboden worden moet je ze weghalen, doe je dat niet dan gebeurd er volgens mij nixxx. Volgens mij hebben we nog geen Mosquito-politie, die bekeuringen aan de gemeente kan uitdelen. :'(


  ⚠️ Meld

 23. Plantje…..dit lijkt een mogelijkheid, beetje kort dag dat wel
  Uittip: Muziek in de Tent Open Podium op 14 december 2008

  Muziek in de Tent zou Muziek in de Tent niet zijn als er tijdens de laatste editie van 2008 geen Open Podium zou zijn. Dus ook dit jaar krijgen artiesten van diverse pluimage de gelegenheid zichzelf te presenteren. Dit varieert van poëzie naar toneel en van instrumentale muziek naar koorzang.

  Hoewel december bekend staat als een koude maand zorgt het Open Podium voor zeer veel warmte op het Assendorperplein.

  Amateurs, semiprofs en professionele artiesten krijgen zo de gelegenheid zichzelf te presenteren op het leukste plein van Zwolle. Wijkcentrum de Enk is geopend voor een hapje en een drankje. Ook bij Eureka kan men terecht??.ja, zelfs voor een overheerlijke pannenkoek van Ed.

  Uiteraard is er op de tweede zondag van januari weer een editie van Muziek in de Tent, want weer of geen weer, Muziek in de Tent is er het hele jaar door??

  Nieuwe bestuursleden
  —-
  In de Assendorper van november 2008 staat genoemd, dat Muziek in de Tent in de winterperiode traditiegetrouw naar wijkcentrum De Enk zal verhuizen. Dit is niet correct.

  Muziek in de Tent gaat er vooralsnog van uit het gehele jaar door in de muziektent te blijven, al dan niet in een ingepakte tent en eventueel met gebruik van heaters.

  Alleen in uiterste nood, bij noodweer dus, zal worden uitgeweken naar de Enk.  ⚠️ Meld

 24. Jups! Had het er bij de band ook al even over gehad. Ik hoop dat we dan ook weer los kunnen.
  Morgen gaat onze drummer onder het mes.
  20 december gaan we trouwens een demo opnemen.


  ⚠️ Meld

 25. Gestrand in Bangkok
  Hallo hier even een berichtje dat ik volgende week pas terug kan vliegen van uit Thailand. Dus sta ik deze week en volgende week nog niet op de standplaats.
  Geloof de zielige verhalen op de tv maar niet want er is hier niets aan de hand. Alleen voor mensen die wegens ernstige famile omstandigheden terug moeten is het erg vervelend. De anderen hebben het gewoon aan zich zelf de danken als ze in de shit zitten of hebben gezeten. Wij zijn gewoon op het eiland ko chang gebleven toen duidelijk werdt dat er niet gevlogen werd. We zitten er nu nog en met een koel glas bier op het witte strand onder de palmbomen is het hier heerlijk toeven. We wachten het hier geduldig af wanneer we kunnen vliegen en gaan zeker niet in een lange rij staan wachten of we misschien mee kunnen vliegen. We hebben voorlopig een stoelen op negen december. Ik snap niet wat die lui bij de ambassade in Bangkok doen. Kunnen ze zelf niet denken?
  Groeten


  ⚠️ Meld

 26. Leuk
  Beste Dick,

  Ja hoor er is hier heel veel leuks te zien.Ik ben nu bijna 5 weken in Thailand en ben met de reis begonnen in Bangkok 1 november.Na een paar dagen van deze prachtige stad genoten te hebben heb ik een auto gehuurd en ben naar het op 800 km gelegen Chiang Mai gereden waar ik het Loy Krathon festival heb mee gemaakt.Google maar eens op Loy Krathong.Na een paar dagen via de Isaan en langs de Mea khong naar Udon Thani en vandaar via veel kleine weggetjes naar Trat.Daar met de ferry naar KO Chang.Dit is en prachtig eiland met bananen bomen watervallen en wittte stranden.Helaas is het de laatste jaren veel bij gebouwd dus meer toeristen.Maar die zitten eigenlijk voornamelijk op een klein deel van het eiland.Omdat ik een auto heb kan ik het eiland verder bekijken en kom zo op plaatsen waar niemand is.|Heerlijk.Nog even naar cambodia gereden omdat het visum op 30 november,de dag dat ik terug zou vliegen,verliep.Als je even het land uit gaat en dan weer terug keert krijg je weer voor 30 dagen een visum namelijk.
  Thailand is een prachig land en er is veel te zien.Je moet het zelf ondergaan maar dan niet met een reisgezelschap en Nederlandse gids die je voorloopt met een bordje maar gewoon op eigen gelegenheid.
  Groetjes uit Thailand van ,je kent me wel ….Tjalling
  ;D


  ⚠️ Meld

 27. Wat jammer dat de weblog over donorkorting gesloten is vanwege onfatsoenlijke reacties!
  Ik hoop dat de webloggers zich in vervolg wat beter gaan gedragen en wat meer over inhoud gaan hebben.  ⚠️ Meld

 28. Oh Tjalling….wat grappig! Zit je in de vis…heb tegenwoordig af en toe een kilootje puite zalm via via. Heerlijk hoor, het neusje. Nu kan ik ook kabeljouwfilet krijgen, maar het is nog al een comedy om zelf kibbeling te maken niet?

  Gister toevallig met IJsselmeervogels gebeld over 5 kaartjes voor de derby. Die lange Dirk van Muys Stadshagen is daar wel bekend, jij zit gewoon met Vellinga in het zuidelijke Zwolle?

  Goeie muziek op het Loy Krathon festival?


  ⚠️ Meld

 29. Nee dick ik zit niet in de vis.
  Bha moet er niet aan denken. Zit liever in het bad met een lekker luchtje er in.
  Ik verkoop het alleen maar en dat doen we hier in Zwolle al ongeveer 80 jaar 🙂 Opa,vader en nu ikke dus.
  Loy krathong is geen muziek festival Dirk.Maar natuurlijk is er wel muziek te horen.tingel tangel muziek . ;D


  ⚠️ Meld

 30. @pp
  In Pattaya vier je geen vakantie.Leuk om een avondje rond te kijken en dan snel weg wezen. >:(
  Of je moet met andere bedoelingen daar willen zijn.


  ⚠️ Meld

 31. @ Vellinga, ik ook!

  Zit liever in het bad met een lekker luchtje er in.

  Zo lang mogelijk. Ok de muziek is bout, maar wat was er wel te doen op dat festival?


  ⚠️ Meld

 32. Actieweekend Kerst
  Hey mensen,

  In het weekend van 20-23 december organiseert Diverse City, een project van YFC, een gaaf actieweekend!

  Deze weekenden zijn in verschillende steden van Nederland waaronder ook Zwolle. Het is voor jongeren van 15-25 jaar.

  In dit weekend doe je acties in de stad. Hierbij kun je denken aan: hightea met bejaarden, spelletjes met kinderen, sporten met jongeren, klussen….
  ’s Morgens is er tijd voor worship en training.
  En verder natuurlijk veel fun!!!

  Voor meer info check: http://www.DiverseCity.nl Je kunt je hier ook aanmelden!!! Be there!!!


  ⚠️ Meld

 33. Twaalf Zwolse rookcafés beboet
  ZWOLLE – De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft afgelopen vrijdag een gerichte controle naar het naleven van het rookverbod in Zwolle gehouden.

  Tijdens deze actie zijn zestig bedrijven bezocht. Tegen twaalf horeca-ondernemingen is een zogeheten boeterapport opgemaakt.

  Tijdens de busreis naar de antirookverboddemonstratie in Den Haag gonsde het al van de geruchten. Er werd toen al gesproken over twaalf kroegen die door controleurs op de bon zouden zijn geslingerd.

  In de wandelgangen klonk ook al dat zodra onbekenden cafés binnenkomen de geruchtenstroom onmiddellijk op gang komt.

  Een woordvoerder van de VWA bevestigt nu dat er inderdaad twaalf ondernemers zijn aangesproken en beboet. “Wij keren na een controle altijd de volgende dag terug om de horecaeigenaar van onze bevindingen op de hoogte te stellen. Wat de maatregel precies inhoudt kan ik niet zeggen, want dat bepaalt justitie. Het kan een proces-verbaal worden, maar ook een echte boete. Ik kan zien dat geen van de twaalf Zwolse bedrijven eerder beboet zijn. Dit is voor allen de eerste keer”, aldus de woordvoerder.

  De woordvoerder wil niet zeggen in welke andere plaatsen de VWAgerichte controles heeft gehouden. “Dat maken we zeer binnenkort bekend. Deze actie is een gevolg van de strengere regelgeving vanaf 1 oktober. Toen viel het besluit gerichte controles te gaan houden in plaatsen waarover wij alarmerende geluiden hebben ontvangen. Over Zwolle was dat zeker het geval.”

  Cafés als ’t Kroegje en Stapp ’s Inn, die er nooit een geheim van hebben gemaakt dat ze het rookverbod aan de laars lappen, zeggen geen boete te hebben gehad. “Wel jammer”, aldus de beide uitbaters. “Wij willen al heel lang een proefproces beginnen, maar dan moet je wel eerst een boete krijgen.”

  De VWA wil niet bekend maken om welke twaalf bedrijven het in Zwolle gaat.

  “Het is nog geen tijd voor pek en veren”, aldus de woordvoerder.


  ⚠️ Meld

 34. DWDD
  – Tafelheer: Journalist Hugo Borst
  – Documentairemaker Willem Alkema werkte tien jaar aan een documentaire over funklegende Sly Stone

  Willem is toch ook van die Oranje tank? Dalfsenaar of half Zwols/half Dalfs of Zwollenaar?  ⚠️ Meld

 35. @pp,
  Ja hoor je hebt het over het hoerendorp Pattaya.Met duizenden schreeuwende meiden die een farang zoeken.Farang is buitenlander.


  ⚠️ Meld

 36. Je zou je is wat meer in die arme meisjes moeten verdiepen, visboer. schrijnende gevallen, die hele families op de been houden met dit diep onterende werk.


  ⚠️ Meld

 37. ja dat is, denk ik, ook het achterliggende verhaal, maar Tjalling is daar op vakantie en niet om ontwikkelingshulp etc te bieden volgens mij…..


  ⚠️ Meld

 38. Twente: Had op VK-opinie de uitslag goed voorspeld op zo’n l*l Opinie van Jan Mulder. Mu reageert nooit op zijn eigen wartaal helaas. Daarom maar even wat feiten afgedrukt:

  Ilse De Lange zong het al gepassioneerd “Zo Ongeloooooooflijk”!

  Die Westermann, die verdient niet eens een Nederlands lijkende naam. Naait onze (ook beetje Ajacied) Perez gelb aan. Had zélf gelb moeten hebben voor een Schwalbe…

  Ernst, daar hebben ze teveel van, die Konginsblauen. Wat is dat eigenlijk voor vage, blauwe Koning? De Koning van grijs- en saai- mopperland? Of de Koning van het opwindende Ruhrgebied?
  Ze hebben te weinig Engelaar. Da’s dubbelzinnig ja.

  Nou ja zwei zu eins ondanks de scheids en zijn kamaraden, als het over het kaartenbeleid gaat.

  Heerlijke steden/plaatsen ook op die spandoeken!!!

  Auf wiederseeeeeeeeeeeeeeeeeeh’n!!

  ——

  Niet onbelangrijk:

  Mu wil je de hartelijke groeten doen aan De Eik uit Dalfsen en zijn breurtie?
  Die zie je vast wel eens…
  Prima volk, goed chauffeur ook Harold. Maten van de “beste amateur ooit uit onze mooie stad”. Natuurlijk uit onze wijk en van onze vereniging W.V.F.

  Dalfsen rulezzzz soms, Erben en zijn vriendelijke vrouw gaan ook weer terug.
  *****
  Wat heb ik gewonnen met deze uitstekende voorspelling?


  ⚠️ Meld

 39. 😀 Dacht al Natascha dat ik de context vergeten was

  😉 Ach, het ging me er gewoon ff om dat ik gister genoot van een GEWELDIGE Ned-Duitsland. Waarin de zoon van de zichzelf schromelijk overschattende Mu een klein rolletje in speelde. Natuurlijk wilde ik graag melden dat ik de uitslag goed had voorspeld. Kopiëren was de snelste manier ;D


  ⚠️ Meld

 40. Tijd om de vandaag geopende digitale kroeg op VK-opinie hier te introduceren? ….. Nee, hier krijgen we vast eerst geze*k over roken en niet-roken :'( 😛


  ⚠️ Meld

 41. Zwolsnieuws.nl:Kort interview met de nieuwe voorzitter wijkvereniging Zuid Peter van Heerde over het nieuwe wkc en jeugdproblematiek.
  mms://wm1.stream.windesheim.nl/rtv/vh.wma
  Zwolle.nl:
  Na een periode van relatieve rust lijkt de overlast van jongeren weer toe te nemen.
  In de wijk zijn ongeveer 16 groepen aanwezig, zwervend of met een vaste hangplek. Hoewel het frustrerend is, laat jongerenoverlast zich niet altijd even makkelijk oplossen. Belangrijk is wel de overlast te blijven melden bij de gemeente Zwolle, de politie of het jongerenwerk. Wijkagent Gerco Middag merkt op dat de overlast van de jeugd soms ook meer licht crimineel lijkt te worden en dat is natuurlijk niet goed. De leeftijd van de jeugd ligt tussen de 10/11 tot 21/22 jaar. Ook het drugsgebruik onder jongeren neemt snel toe. In de wijk zijn dealers actief die vooral aan jonge jeugd verkopen. Wijkwethouder Martin Knol vult aan dat hij het probleem rondom de jeugdoverlast en drugsgebruik heeft gemeld aan burgemeester Henk Jan Meijer.


  ⚠️ Meld

 42. Ohww er zullen vast geen onwaarheden in staan maar ik kon het ff niet zo goed volgen, maar na een paar x lezen ging het al aardig haha


  ⚠️ Meld

 43. Overijssel levert de misssss?

  Drenthe 1077 4.9%
  Flevoland 622 2.8%
  Friesland 1229 5.5%
  Gelderland 914 4.1%
  Groningen 1707 7.7%
  Limburg 841 3.8%
  Noord Brabant 3625 16.4%
  Noord Holland 1510 6.8%
  Overijssel 8095 36.5%
  Utrecht 799 3.6%
  Zeeland 778 3.5%
  Zuid Holland 958 4.3%
  Totaal –tussenstand–22155  ⚠️ Meld

 44. pp,het ging over of we het over de zelfde plaats hadden.en ja dus.Pattaya is een hoerendorp waar veel meisjes maar ook jongens zich aanbieden in honderden bars en gogo clubs.Ze dansen daar in kleine onderbroekjes met en nummer er op.je wijst er een aan en voor uit met de geit.Of die jongens en meisjes nu een hele familie in de Isaan onderhouden of niet het blijft een sex toestand waar ik niet graag mijn hele vakantie zou door willen brengen.Bovwndien is het strand daar vervuilt en er liggen veel moterboten .Alas je dan toch daar wil zijn ga dan eens op jomptien kijken.i|ets verder en met de bus kun je voor 20 Bath in tien munuten naar Pattaya.Jij bent er een keer geweest warschijnlijk niet verder dan dat dorp.Het is voor mij de 16 de keer dat ik hier een maand ben en meestal huren we voor die maand een auto en rijden door het hele land.Dan pas zie je Thailand zoals Thailand is.Pattaya is van vissersdorp in de vietnam oorlog door de amerikanen gebruikt om een paar dagen verlof door te brengen en dat trok toen veel hoeren aan.Nu zitten er meisjes en jongens van nauwelijks 18 jaar oude kerels op te geilen.Je wordt kosts misselijk als je zo,n dikke oude vent met zo,n meisje ziet slepen.
  Vind jij dat normaal pp?Ikke niet.zelfs als ze het doen voor de familie dan nog niet.Of zou jij je dochter ook de straat op sturen?ja dan………………
  Groetjes van de visboer.Ik begrijp dat je dit negatief bedoeld.  ⚠️ Meld

 45. Ik zit op dit ogenblik heerlijk op het strand te internetten va een draadloze verbinding van het resort hier,Het is hier nu zes uur later dan in Nederland, bij een temperatuur van 30 graden.


  ⚠️ Meld

 46. Dat liegt ze ook nog niet. Zou wel ernstig graag met je willen ruilen. Ga er voor het gemak maar vanuit dat de reactie blijft steken.
  Hier sneeuwt het….hoe langer hoe harder. Hoe is de strandmode op het moment? Noemenswaardig?


  ⚠️ Meld

 47. Ohw ik vind het alle 2 heerlijk, s’winters hoort er gewoon een dik pak sneeuw te liggen en zomers moet het gewoon lekker warm zijn ;D


  ⚠️ Meld

 48. Mwoah ik hou niet van die warmte en die krijg ik wel >:(, die sneeuw waar ik zo van hou komt maar niet terug.
  Ik zou willen dat we een winter krijgen a la wat was het 1978?
  Ik woonde in een klein dorpje en we waren ingesneeuwd, geweldig vond ik dat als kind.
  Nu zou ik al helemaal happy zijn met 30 cm
  😀


  ⚠️ Meld

 49. 😀 Larry, Ruilen met Tjalling’s beregave plek aan zee. Voor even. Niet met Gretha, die boven mij postte. Hoewel we dat bedrijfje van jou dan natuurlijk wel op zouden kunnen laten stomen in de vaart der volkeren, dat dan weer wel.


  ⚠️ Meld

 50. @Gretha

  Ik zou willen dat we een winter krijgen a la wat was het 1978?

  Meningen verschillen Gretha,
  Wat is nou fijner dan in een short en t-shirt over een zon overgoten strand te wandelen.


  ⚠️ Meld

 51. De Zwolse Floor Krijnen ( 18 jaar ) heeft de finale van het SBS 6 tv-programma Popstars niet weten te bereiken. Zaterdagavond werd ze weggestemd voor de finaleronde op 19 december.
  De VWO-scholiere deed twee jaar geleden met de meidengroep Pure ook al mee met een talentenjacht, X-Factor. Ook toen wist ze helaas de finale niet te bereiken.


  ⚠️ Meld

 52. Ja inderdaad sig dit kunnen we toch niet meer serieus nemen! Waren de politieke functies vroeger enkel weggelegd voor degenen van groot kaliber.Zwaar geschut met een scherpe vooruitziende blik, gespeend met objectieve meningen, gestoeld op de beste universiteiten die ons land rijk was; tegenwoordig hebben we politieke partijen die in een bonte stoet door de raadskamers van ons gemeentehuis defileren. Een allegaartje van uiteenlopend allooi, die menen met frivole uitspattingen hun werkweek te kunnen vullen.


  ⚠️ Meld

 53. Waar fotografeert die voormalig topper Nieuwenhuis (vvBerkum) voor? Zag hem met telelens bij onze ultra-gezellige schaatsbaan vertrekken… Wel had ik nog wat meer comedy om die schaatsbaan verwacht. De lampjes schijnen net aan te zijn gegaan, maar de muziek zou sfeerverhogender kunnen zijn volgens mij.  ⚠️ Meld

 54. Maar dat is VERDORIE niet zomaar een Ajax-vriend…. Dat is de man die het afgelopen zondag zo beroerd slecht vond in de rust dat ie weg is gelopen. ‘T is wel een topper hoor ons Bufje! Zoonlief legt ze d’r ook makkelijk in begrijp ik. Maar door bepaalde ondefinieerbare ( 😀 😀 :D) invloeden is meneer nogal eigenwijs.  ⚠️ Meld

 55. Sargasso heeft ook een interessant topic.
  meten met 2 maten[/url]
  ⤽Marokkanen halen veel de krant⤝ werd Najib Amali onlangs voor de voeten geworpen. ⤽Ja maar we brengen hem ook!⤝ reageerde de cabaretier gevat. Een dergelijk gevatte reactie is typisch Amsterdams en dat geeft hoop.


  ⚠️ Meld

 56. Cursus Gregoriaans zingen
  Gregoriaans, wat is dat? Gregoriaans is de zang die door veel mensen wordt gehoord als wonderlijke muziek en een al even zo wonderlijke stilte waarnaar in deze dagen zo gezocht wordt. Het is muziek die gewaardeerd wordt, maar niet altijd wordt verstaan. Enerzijds door de taal, het Latijn, en anderzijds door de veranderende manieren van denken over kerk en samenleving.

  Maar het Gregoriaans is meer. Het is ook de basis van alle West-Europese muziek en behoort mede daarom tot het Religieus Erfgoed. Het is voor iedereen toegankelijk én?? voor iedereen bereikbaar.

  Na overleg met de kerkgemeenschap van de Vrij Katholieke Kerk Zwolle biedt Muziekhuis “De Zangbodem” uit Friesland een basiscursus Gregoriaans aan. En al is het dan een basiscursus, iedereen die zijn / haar kennis weer eens wil opfrissen is bij deze cursus ook echt van harte welkom! De cursus bestaat uit tien lessen waarin o.a. aandacht besteed wordt aan de geschiedenis, de liturgie, de handschriften en de notatie. Er zal uiteraard ook gezongen worden; o.a. uit het boek ‘Gregoriaans zingen’ van J. Elemans. Cursusleider is Piet Vessies. Bij voldoende deelname vindt de cursus plaats van 12 januari t/m 23 maart op maandagavonden in de koffiekamer van de Vrij Katholieke Kerk, Enkstraat 44, Zwolle. Een folder is op aanvraag verkrijgbaar bij het Muziekhuis. Telefoon 06 – 22 65 08 24 of 0518 – 45 17 04. Bent u nieuwsgierig? Kijk dan even op http://www.dezangbodem.nl  ⚠️ Meld

 57. Update technische zaken
  08-12-2008

  Jasar Takak is op proef bij FC Zwolle en traint op dit moment mee met de selectie. Naast zijn komst, vertrekken er een vijftal spelers.

  Jasar Takak zit, nadat afgelopen zomer zijn contract bij Vitesse afliep, zonder club. Het is de bedoeling dat de oud speler van FC Zwolle zijn conditie op pijl houdt. In de winterstop zullen beide partijen evalueren en mogelijk verder in gesprek gaan over een langer verblijf in Zwolle.

  In goed overleg is besloten dat Esteban Giglio en Thiago Grizolli per direct vertrekken bij FC Zwolle. Ook van Kees Pluim, Chiel-Jan Schuldink en Jesper Voorintholt wordt afscheid genomen, dit in verband met de fysieke ongemakken waar de heren mee kampen. De belasting die het betaalde voetbal met zich meebrengt, is voorlopig nog te hoog.  ⚠️ Meld

 58. Ehsan Jami presenteert dinsdag in Den Haag zijn Engelstalige film Interview met Mohammed. De maker heeft maandagmiddag groen licht gekregen voor de filmpresentatie.

  De film duurt veertien minuten en moet aantonen dat de profeet zelf inziet dat ook hij fouten heeft gemaakt. Daartoe interviewt de maker een acteur die de rol van Mohammed speelt.  ⚠️ Meld

 59. “man kan harde aanpak beveiligers niet waarderen”
  Vorige week stond hier een item over een winkeldief die bij de Media Markt aangehouden was. Volgens eigen zeggen zou hij te hard zijn aangepakt. Het verhaal gaat nu dat de DIEF aangifte heeft gedaan tegen het personeel. De beveiliger zou hem met een stroomstok hebben bewerkt. Het belachelijke is nu dat de politie zo iets helaas nog serieus moet nemen ook. De DIEF begrijpt alleen niet dat MediaMarkt overal camera’s heeft hangen.

  Misschien moeten ze de dief ernaast hangen!!!


  ⚠️ Meld

 60. Heb vanmorgen alvast me oudejaarsloten gekocht, dit jaar maar eens bij Kosterman 😀 ;D Niet dat dat iets zal uitmaken natuurlijk hahaha


  ⚠️ Meld

 61. Ik hoor net dat de afghaanse regering een waarschuwing heeft uitgegeven voor Nederlanders in Afghanistan ivm het uitkomen van de film vandaag…….


  ⚠️ Meld

 62. Wat geweldig dat je aan me dacht Gretha 😀 Gaaf nummer ja. Maar ik heb voor Hazes ook ff mijn pauze uitgesteld.

  @ Larry die Ehsan, sleepte iedereen er bij om een Geert-like provocatie-actie uit te voeren. Deed het uiteindelijk toch niet. Stapte met veel bombarie en poeha uit zijn partij, waarvan hij dondersgoed wist dat zijn integratiestandpunt niet te verenigen was met dat van de partij. Voerde gesprekken met de PVV geloof ik, hoorde daar niets van weer. Zal ook wel niet doorgegaan zijn. Had hij verwacht dat de partij zich aan zijn standpunt zou aanpassen? We hebben al teveel mensen die wat te vertellen hebben die kloven willen creeeren en verschillen willen vergroten. Terwijl je alleen ergens kunt komen, volgens mij, als je samenwerkt. Verschillen in de samenleving en in culturen probeert te overbruggen. Begrip en inlevingsvermogen tonen. Luisteren ook.
  Maar dan moet je soms water bij de wijn doen. Dat is voor sommigen erg lastig.

  Ach en dit is toch te triest voor woorden. Wat wil je dan bereiken? Enkel dat deze in de media toch al overdreven gejende groep over de scheef wordt gejaagd?

  Ehsan Jami presenteert dinsdag in Den Haag zijn Engelstalige film Interview met Mohammed. De maker heeft maandagmiddag groen licht gekregen voor de filmpresentatie.

  De film duurt veertien minuten en moet aantonen dat de profeet zelf inziet dat ook hij fouten heeft gemaakt. Daartoe interviewt de maker een acteur die de rol van Mohammed speelt.

  Of dat je zelf weer in het nieuws komt? Volgens mij kun je nooit goede bedoelingen hebben met zoiets. Je zult er in elk geval niets positiefs mee bereiken. Vond dat de Moslim-gemeenschap zich uitstekend gedragen heeft bij de homevideo van gebleekte Geert. Maar het houdt een keer op natuurlijk. Hoe zouden wij reageren als we uit een gastvrij land kwamen en in korte tijd met het treurspel van de gebleekte meneer en van deze “spotlight-kicker” geconfronteerd werden? Lekker gastvrij ook! Bovendien ga je toch zo niet met je medemens om, belachelijk maken en beledigen tot op het bot. Raken in de ziel met een pop van Mohammed. Leeft die gozer op een door ons betaalde uitkering?

  Pa van Gogh had vaak tegen zijn zoon gezegd: “Je mag het allemaal wel zeggen, maar het HOEFT niet”. Dat geldt natuurlijk ook voor spotfilms.


  ⚠️ Meld

 63. Gezien je uitlatingen lijkt het er op dat jij die film al hebt kunnen beoordelen?

  Terwijl je alleen ergens kunt komen, volgens mij, als je samenwerkt. Verschillen in de samenleving en in culturen probeert te overbruggen. Begrip en inlevingsvermogen tonen.

  Maar dat begrip en inlevingsvermogen hoeft dus niet naar hem toe opgebracht te worden?

  Volgens mij kun je nooit goede bedoelingen hebben met zoiets. Je zult er in elk geval niets positiefs mee bereiken.

  Want…?

  Leeft die gozer op een door ons betaalde uitkering?

  Typische Geert Wilders retoriek. :'(


  ⚠️ Meld

 64. Hallo Larry, wat denk je (gezien zijn voorgeschiedenis) hoe hij hier mee omgaat

  De film duurt veertien minuten en moet aantonen dat de profeet zelf inziet dat ook hij fouten heeft gemaakt. Daartoe interviewt de maker een acteur die de rol van Mohammed speelt.

  De veiligheidsdienst heeft hem ook al eens van een project afgel*ld. Als ik tijd heb kijk ik nog wel ff op Wiki. Maar je weet toch wel hoe Islamieten tegen het bespotten van de profeet aankijken. En dan iemand Mohammed laten spelen. Tja.


  ⚠️ Meld

 65. Vind je dat retoriek, als die snuiter staatsgevaarlijke activiteiten onderneemt kun je hem zijn uitkering afhandig maken. Denk dat gebleekte Geert en die Ehsan 2 handen op 1 buik zijn. Maar jij bent wel fan van hem?


  ⚠️ Meld

 66. Je plakt en knipt wel raar Larry.

  Jij: Maar dat begrip en inlevingsvermogen hoeft dus niet naar hem toe opgebracht te worden?

  Dit is het antwoord daarop:

  Pa van Gogh had vaak tegen zijn zoon gezegd: “Je mag het allemaal wel zeggen, maar het HOEFT niet”. Dat geldt natuurlijk ook voor spotfilms.  ⚠️ Meld

 67. Ik ben van niemand fan.

  Wat is er staatsgevaarlijk aan zijn film en handelen?

  Het lijkt erop dat hij bepaalde Islamitische dogma’s aan de orde wil stellen.
  Net zoiets als Maarten Luther deed in 1517 tegen uitwassen en dogma’s van de Katholieke kerk en van waaruit het Protestantisme is voortgekomen.

  Maar ik denk dat het beter is eerst die film te gaan zien i.p.v. met vooroordelen te komen.  ⚠️ Meld

 68. Waarom moeten mensen altijd geprovoceerd worden? Waarom is het zo moeilijk mensen als gelijkwaardige wezens te zien, beetje tolerantie. Als jij misstanden in de Islamietische wereld wil veranderen, moet hij dat dan niet via de Imams doen? Met een film zet hij de hele Islamietische wereld wel heel negatief neer. Een kind weet nog wat voor effect dit kan hebben. Jammer dat sommige mensen het leven zo negatief benaderen. Zelf ben ik eigenlijk wel hoe langer hoe meer van de gebroken geweertjes geworden. Ook na voormalig Joegoslavië, Irak en Afganistan.

  Heb geen enkele behoefte deze film te gaan bekijken, kan me wel wat vrolijkers voorstellen. Laat hem lekker met die Baard die geen handen wil schudden in de ring stappen en ons niet met zijn bagger lastig vallen. Kon jij gebleekte Geert’s homevideo ook wel waarderen?

  Vind wel dat ik nu genoeg tekst aan die aandachttrekker heb besteed.


  ⚠️ Meld

 69. @Dick

  Juist! Denk niet zwart, denk niet wit, maar denk in de kleur van je hart. De wereld wordt er niet mooier op met al die haatzaaiers die verschillen benadrukken en polariseren vanuit een achterliggende dubbele agenda. De Ehsan’s, Geertjes, Osama’s en de rest van de extremistische kliek willen eigenlijk vooral hun eigen denken opleggen aan de rest van de wereld. Westerse waarden, christelijke waarden, islamitische waarden…Bah! Waarom is het zo moeilijk om eenieder in zijn eigenwaarde te laten?


  ⚠️ Meld

 70. @ El Rey: Mooi verwoord. Denk kleurrijk in de kleur van je hart, vind ik ook. Ben ook tegen alle extremisten op politiek- en religieusgebied. Hou wel van bijzondere mensen, maar dat is wat anders.


  ⚠️ Meld

 71. Met een film zet hij de hele Islamietische wereld wel heel negatief neer

  Dus jij kent de inhoud van die film al? (2e of 3e keer…!)

  Als jij misstanden in de Islamietische wereld wil veranderen, moet hij dat dan niet via de Imams doen?

  Laat hem lekker met die Baard die geen handen wil schudden in de ring stappen

  Doet hij nu feitelijk toch? En ook dat soort intolerant gedrag van die imam is iets dat niet meer voor zou moeten komen. Vrouwen zijn niks minder dan mannen.

  Ik denk dat die film een onderdeel is van het proces dat je de ‘verkazing’ of verwestering van de Islam kunt noemen.
  Ook de jongere Nederlandse Moslims willen liever een minder strenge Islam en dat proces is in gang gezet en zal ondanks meerdere hobbels blijven door gaan.
  Maar dan moet er wel de Vrijheid zijn om misstanden aan de kaak te kunnen stellen.  ⚠️ Meld

 72. De een tourt Europa rond de ander maakt een film, wat is het doel?

  Heb nu echt geen zin meer, nog meer tijd aan die gevaarlijke flauwekul te besteden. Voor de 2e keer, gezien zijn voorgeschiedenis krijg je meer dan een donkerbruin vermoeden. We wisten ook niet hoe gebleekte Geert’s film eruit zag. Waarom knip en plak je alleen maar en beantwoord je geen vraag?

  Waarom is het zo moeilijk om eenieder in zijn eigenwaarde te laten?

  &

  Kon jij gebleekte Geert’s homevideo ook wel waarderen?

  Waarom valt die snuiter ons lastig met zijn denkbeelden en hoe het zou moeten. Wil niet graag meebeslissen over hoe andere mensen hun geloof beleiden MOETEN. Dat is nogal achter de voordeur. Kun jij je wel voorstellen dat er mensen zijn die ergens in geloven?

  Waarom zou hij kiezen voor de manier van de film en niet voor een gesprek achter gesloten deuren?

  Geen één mens is minder als een ander.  ⚠️ Meld

 73. Waarom is het zo moeilijk om eenieder in zijn eigenwaarde te laten?

  Dat lijkt mij een vraag die in het algemeen gesteld wordt.
  Volgens mij bezondig ik mij daar niet aan, ook niet in deze discussie. 😉

  Kon jij gebleekte Geert’s homevideo ook wel waarderen?

  Ik vond dat oude wijn in nieuwe zakken met beelden die wij allen al duizenden keren gezien hadden en die dan ook nog eens een keer zeer ernstig uit hun verband gerukt zijn.
  Slecht knip- en plakwerk derhalve en puur gebracht om tegenstellingen te verscherpen door iemand die niet in de Islam thuis is.

  Ehsan is een ex-moslim en naar zijn visie ben ik zonder vooringenomenheid benieuwd.
  Ik probeer mijn mening te vormen vanuit een veelheid aan bronnen om een zo kleurrijk mogelijk beeld te kunnen verkrijgen.


  ⚠️ Meld

 74. OH ja, op de rotonde vanaf de ring, naar Wijhe Olst (bij Zuid), staat een raar bord met een tekst ‘als we gaan, gaan we allemaal’…….welke positievo is hier aan de gang geweest? ;D


  ⚠️ Meld

 75. Fotootje geschoten Ghehe? @ Larry 😉 idd iets met flexibel. Vorige week veel extra gewerkt. Morgen herschouwen, lekker veel buiten. Daarna nog maar 4 werkdagen tot maandag 5 januari 8)


  ⚠️ Meld

 76. Beste Ronald, ik vind het eigenlijk wel gaaf. Ik begrijp dat er wel een beetje schuin tegen aangekeken wordt, maar persoonlijk vind houd ik wel van wat absurditeit. (vind dat sappenverhaal mijn wenselijke absurditeit wel een beetje overtreffen in openbare werken, maar ach;)) Hoewel dit gebeuren wel een heel persoonlijke interpretatie is van de kunstenaar en wel een zodanige dat die, naar alle waarschijnlijkheid, niet met de buurt gedeeld wordt.

  Het peilen van de wens en de ideeëninbreng van Stadshagenezen, had hier denk ik beter aansluiting kunnen vinden.

  Niettemin; wat mij betreft mag er best wel eens wat gekker gedaan worden in Zwolle, dit principe indachtig; laat maar komen! ;D


  ⚠️ Meld

 77. @ Dick, nee geen foto….mijn telefoongeheugen is vol. Het was ook niet erg mooi; een groot wit bord, met een zwarte tekst…..in het gras. helemaal alleen….


  ⚠️ Meld

 78. Goeienmorgen Ronald, wel een aardige stunt. Als het dan ook alleen mooie vrouwen trekt….ohhhhh politiek zwaar onverantwoord. Maar moet je eens kijken wat het opleverd aan belangstelling. Een energetische heuvel kan ons mooie Stadshagen wel gebruiken, maar een heel park. 😮 Denk wel dat we niet zomaar hoopies gemeenschapsgeld in wilde ideeen moeten…pompen.


  ⚠️ Meld

 79. Ok Ghehe, dan is het je vergeven 😉 Kom ook zat interessant fotomateriaal tegen onderweg. Zelfs een camera gekregen, voor 2 redacties. Maar die ligt meestal thuis, gaan de kids mee aan de haal :'(


  ⚠️ Meld

 80. Pas op bij de parkeerplaats van de boer op de Assendorperstraat!!! Het is daar spekglad!! Ik maakte in ieder geval een flinke buikschuiver :'(


  ⚠️ Meld

 81. geef mij de nederlandse grutter maar. geen vlees van geklapte biggen en genetisch gemodificeerd voedsel, maar een eerlijk lapje vlees en biologische groente. en nog ruime gelegenheid om te parkeren.


  ⚠️ Meld

 82. Ghehe.

  Ben je er al uit wie er achter al die wereldwijde complotten zitten? 😉

  Ik heb hier nog een verwijzing naar een nieuw boek dat gaat over de NWO:
  De Boogey Man

  De Website[/url]

  Psstt… angst is een slechte raadgever. 😉


  ⚠️ Meld

 83. 😀 Met Rudeboy’s support kwamen we ook niet bij die zaterdagavond-feestjes. Toen die lange maat van je jou belde om toen naar de tentmuziek te komen, kwam je ook niet trouwens. Was wel vrij laat trouwens, dat dan weer wel. Volgens mij heb ik nog niets, zal het ff in de gaten houden. Bedankt in elk geval, had de link al wat te ver weggestopt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.