‘In Zwolle staat een huis’ in centrale bibliotheek

Zwolle – De reizende fototentoonstelling met de titel ‘In Zwolle staat een huis’ verhuist op 1 december naar de bibliotheek aan de Diezerstraat 80 en is tot 5 januari tijdens openingstijden gratis te bezoeken.  De bibliotheek is de laatste plaats waar de tentoonstelling nog te bezichtigen is.

De reizende fototentoonstelling heeft inmiddels in verschillende openbare gebouwen in Zwolle gestaan en is door veel inwoners en bezoekers van Zwolle bezocht. De tentoonstelling is een cadeau van de gemeente Zwolle aan de bewoners en bezoekers van Zwolle vanwege de mijlpaal van de 50.000ste woning die medio 2007 is bereikt. De tentoonstelling laat zien welke ontwikkeling Zwolle heeft doorgemaakt in de loop der jaren, van de periode van voor de oorlog tot de 50.000ste woning. De fototentoonstelling heeft de titel ‘In Zwolle staat een huis’ gekregen naar het lied dat Wim Kan heeft gezongen toen de 1 miljoenste naoorlogse woning in Zwolle in 1962 werd opgeleverd.

De fototentoonstelling is tot stand gekomen met hulp en (financiële) steun van de woningcorporaties, het Concilium (marktpartijenoverleg woningbouw), het Oversticht, het Historische Centrum en het Deltion College.

Artikel delen: